Which sentence from the passage foreshadows that the audience liked Mark's performance?
Select one:
None of them appeared as nervous as he felt.
Mark waited for the applause for the previous performer to fade away.
Mark searched for an abandoned corner where he could be alone for a moment.
He saw their enthusiastic smiles, and he smiled back.
Answer:
He saw their enthusiastic smiles, and he smiled back.
Explanation:
Foreshadowing is a literary device that is usually used by a narrator to give an indication of what would happen in future.
The sentence from the passage that foreshadows that the audience liked Mark's performance is "He saw their enthusiastic smiles, and he smiled back"
The correct answer should be Leonardo did not intend for his inventions to do harm.
I saw on the Internet that B and D are incorrect, so we have to choose between A and C. A is also incorrect because Leonardo had much greater plans for his inventions that simply to investigate the properties of snow. This leaves us with C as the correct answer - he wanted to advance science, rather than create a bad invention.
Even though the story revolves around the premise of the aunts' mercy killings, the central conflict is with Jonathan. Without Jonathan's arrival as the primary antagonist, there would be few to no real obstacles between Mortimer and his goal of protecting his aunts and committing Teddy.
Answer:
D. To understand the story in a new way
Explanation:
Understanding the author's background can give you an idea of why he/she wrote the book and what lesson or theme they're trying to teach the reader.
The oxymorons in Romeo's dialogue emphasize the extreme emotions that he is feeling.
Oxymoron is a figure of speech in which two opposing things are brought into some kind of a connection. So, when Romeo speaks about things like love and hate, he is showing how strong his feelings are and how indecisive he is and how he doesn't know what he is supposed to do about that.