1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
DochEvi [55]
1 year ago
14

read the passage. eat carrots, see better? carrots contain high amounts of vitamin a and are good for general eye health. howeve

r, carrots will not improve night vision. that myth goes back to british propaganda during world war ii. in 1940, the german luftwaffe, or air force, began bombing britain at night. in response, the british government ordered people to turn off their lights; the government wanted to make it difficult for german pilots to hit their targets. a new technology, radar, allowed the british air force to track and shoot down the german planes without light. to keep the technology secret, the government told the media that their pilots could see the german planes because they consumed so many carrots. consequently, people began to believe that eating carrots would help them see better in the dark. what is the main idea of the passage?
English
1 answer:
irakobra [83]1 year ago
5 0

The main idea of the passage is People believed that eating carrots would improve their night vision due to a British media campaign.

The general eye health benefits of carrots are due to their high vitamin A content. The origin of that myth is British propaganda from World War II. The German Luftwaffe, or air force, started nighttime bombing Britain in 1940. In response, the British government issued a directive ordering citizens to turn down their lights in an effort to make it more challenging for German aircraft to reach their intended carrots  targets. The British air force was able to locate and shoot down the German aircraft without using light because to a new technology called radar. The government told the media that its pilots could see the German planes because they ingested so many carrots in order to conceal the technology. As a result, individuals started to think that eating carrots would improve their night vision.

To learn more about carrots refer the link:

brainly.com/question/14862060

#SPJ4

You might be interested in
Preposition in this sentence ? My mother is ill ... fever.
adoni [48]
I believe there are no prepositions in this sentence, here is an example of a few prepositional words:

about below excepting off toward above beneath for on under across beside(s) from onto underneath after between in out until against beyond in front of outside up along but inside over upon among by in spite of past up to around concerning instead of regarding with at despite into since within because of down like through without before during near throughout with regard to behind except of
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which of the following characters is the best example of a tragic hero
rosijanka [135]
I would go with C makes the most sense to me
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
The science teacher asks the students many questions. One day she asks if you would rather discover and explore a new planet or
alexandr1967 [171]

Answer:

Discover and Explore

Explanation:

I would so much rathe discover a new planet alone, but add the option of exploring it too. There isnt even a contest. If you discovered a new plantet your name would go down in history books too. Though is would be pretty cool to create an amazing invention, it still doesnt not copair to going into space and seeing the planet you dicovered in real life.

5 0
3 years ago
Select the best evidence to support the statement ""Rocky river bottoms are vital to the Eastern hellbenders’ lifecycle."" there
igor_vitrenko [27]

Answer: "This nocturnal amphibian often hides under the same rock for its entire adult life span-up to thirty years-emerging at night to feed largely on crayfish."

Explanation:

Rocky River bottoms at North Carolina Pisgah National Forest are where Eastern Hellbenders seem to blending into.

They could be right underneath swimmers who would never know that they are there meaning that the swimmers could inadvertently destroy or cause damage to the habitat of the Eastern Hellbenders.

These habitats are very important to the Eastern Hellbender because as the text states, they could hide under the same rock for their entire lifespan which is on average 30 years. Those rocky bottoms are therefore very important to it's lifecycle.

8 0
3 years ago
"The Bass, the River, and Sheila Mant" is a first-person narrative. What are the
Nataly [62]

One benefit is that the audience can connect more effectively with the author if they are tellinga story in first-person pov because the authir would have to use language that helps the audience feels and almost in a way experience what they went through or are describing.

7 0
3 years ago
Other questions:
  • You have been assigned to write an essay about whether school uniforms help create a sense of community among students. Which op
    14·1 answer
  • Which sentence in this excerpt from Thomas Paine's "The Crisis, No. 1" best summarizes Thomas Paine's method of persuasion? A. H
    10·1 answer
  • What is meaning of homophones and it's examples.
    9·2 answers
  • In the book Out of My Mind what page is this quote on? “I believe in me. And my family does. And Mrs V. It's the rest of the wor
    7·1 answer
  • Which feminist themes do these two passages have in common? Check all of the boxes that apply.
    8·2 answers
  • In the passage”Young Goodman Brown” What do Faith's pink ribbons most likely symbolize at
    9·1 answer
  • Keep a bandana like the Ninja Turtles
    10·2 answers
  • Persuasive essay example
    9·1 answer
  • PLZ HELP!!!!! plz plz plz. The Story of the Old Man Who Made Withered Trees to Flower” by Yei Theodora Ozaki What Type of Confli
    7·1 answer
  • Add me on roblx plssssssssssssssssssssssss
    5·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!