1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
MArishka [77]
3 years ago
7

1) Decides the following sentence is correctly conjugated in the imperative (mandato).

Spanish
1 answer:
disa [49]3 years ago
8 0

Answer:

<em><u>The answer is</u></em>: <u>Incorrect and Indicative mode.</u>

Explanation:

Comes mucho no es un imperativo, sino un presente de indicativo, por lo tanto es INCORRECTO.

El imperativo sería, Come mucho.

2) <u>El verbo Decir</u>, en la forma DIJO corresponde al pretérito perfecto simple de indicativo.

<em><u>La respuesta es</u></em>: <u>Incorrecto y Modo indicativo.</u>

...............

You eat a lot is not an imperative, but an indicative present, therefore it is INCORRECT.  

The imperative would be, Eat a lot.

2) <u>The verb Say</u>, in the form SAID corresponds to the past perfect simple indicative.

<em><u>The answer is</u></em>: <u>Incorrect and Indicative mode.</u>

You might be interested in
Please select the word from the list that best fits the definition las noticias
mixas84 [53]
The answer is the news
4 0
3 years ago
1. Seguro que usted tiene días buenos y malos en su vida de estudiante . . . A veces sólo depende de las clases que le gustan o
UNO [17]

Answer:

necesita descansar mucho porque es viejo

Explanation:

8 0
3 years ago
Parte I: Translate the following sentences into Spanish using the expressions – acabar de, ir a, or tener que
soldi70 [24.7K]

Answer:

11.) Yinz have just gone to the movies. Now you have to study.

Translation:

<u>Yinz acaba de ir al cine. Ahora tienes que</u><u> </u><u>estudiar.</u>

12.) I am going to rent three videos for this weekend’s party.

Translation:

<u>Voy a alquilar tres videos para la fiesta de este fin de semana.</u>

13.) Sarah just went shopping for the food for the party.

Translation:

<u>Sarah acaba de ir a comprar la comida para la fiesta.</u>

14.) He has to share all of his toys (juguetes) with his friends.

Translation:

<u>Tiene que compartir todos sus juguetes</u><u> con sus amigos.</u>

15.) They just arrived from playing sports in the park all day.

Translation:

<u>Acaban de llegar de hacer deporte en el parque todo el día.</u>

Explanation:

I hope I helped you! :)

3 0
2 years ago
Fill in the blanks
Harlamova29_29 [7]

Hi! ♡

Answer:

        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  • Los científicos de Alicante <u>crean </u>robots terapéuticos. (crear)
  • Tú eres nomofóbico porque <u>escribes </u>cien mensajes de texto hoy. (escribir)
  • Nosotros <u>recibimos</u> multas por hablar por celular mientras manejábamos. (recibir)
  • Yo <u>planteo</u> muchos temas en el foro virtual. (plantear)

        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

<h3><u>SpanishGirl</u> ಌ - Greetings!</h3>
8 0
3 years ago
Fill in the blank with the correct preterite form of the verb IR.
SSSSS [86.1K]
<h3>Fill in the blank with the <u>correct preterite form</u> of the verb IR.</h3>

Bold answers:

Question 1. Elena y Juanita _________ al cine.

Answer 1: Elena y Juanita fueron al cine.

Elena and Juanita went to the movies.

Question 2. Ayer nosotros___________ a la piscina.

Answer 2: Ayer nosotros fuimos a la piscina.

Yesterday, we went to the pool.

Question 3. Ustedes ____________ a la tienda de ropa, ¿no?

Answer 3: Ustedes fueron a la tienda de ropa, ¿no?

You went to the clothing store, did not you?

Question 4. ¿Adónde ______________ ella?

Answer 4: ¿Adónde fue ella?

Where she went?

Question 5. Mi hermano y yo_________ al supermercado.

Answer 5: Mi hermano y yo fuimos al supermercado.

My brother and I went to the supermarket.

\textit{\textbf{Spymore}}​​​​​​

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Hacer un prologo de el siguiente texto
    11·2 answers
  • (07.04 LC)
    6·2 answers
  • Esto es un deporte que es un buen ejercicio y mejora la coordinación óculo-manual. el footing el tenis el excursionismo el ajedr
    14·2 answers
  • Marta cena en el restaurante. ¿Qué necesita pedir Marta para la mesa?
    8·2 answers
  • Nosotros__________ frecuentemente al cine. (ir)(in a past tense)
    6·1 answer
  • Complete the sentences with the correct imperfect form of ser or haber. Mis tíos no eran muy ricos, pero en su casa siempre hela
    10·1 answer
  • A way of determining the relationships of the motion of the conductor, the magnetic field direction, and the direction of the in
    13·1 answer
  • I need help on #13 pleaseee help
    14·1 answer
  • Lee los siguientes versos y responde. Que elementos características del genero poético observas? Hay elementos del romanticismos
    7·1 answer
  • PLZZZ NEED HELP ILL MAKE YOU BRAINLIEST
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!