1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
TEA [102]
3 years ago
13

55pts help meAlthough campaigns for and against GE labeling [for genetically engineered foods] in California are focusing heavil

y on economic impacts, the real debate revolves around a scientific question: Are these foods truly safe or not?
“I think it’s fair to say that most scientists think the techniques that are used [to create GE plants] are not inherently dangerous,” says Peggy Lemaux, a cooperative extension specialist in the Plant and Microbial Biology Department at the University of California, Berkeley. In fact, in 2010 the European Commission released an analysis of 50 studies conducted on GE foods over the last 25 years and concluded that GE technologies posed no greater risks than conventional breeding technologies....


“The reason I don’t worry about GMOs [genetically modified foods] is not because someone has convinced me with a big study that they’re safe,” says Michael Eisen, an associate professor of genetics, genomics, and development at the University of California, Berkeley, and an investigator at the Howard Hughes Medical Institute. “It’s because when I look at the technology, I understand what this technology is doing. They’re introducing proteins that have been very well characterized into plants, and I don’t see any reason at all to suspect that these are harmful. . . .”


Some scientists, however, believe questions about the safety of GE foods are far from answered. Doug Gurian-Sherman, senior scientist with the Food and Environment Program at the Union of Concerned Scientists, says the question is not whether there’s risk involved in GE foods, but whether it’s greater than risks posed by conventional foods. “Because of the greater capacity to bring unknown quantities into the food supply, I’m of the school that says it has somewhat higher potential for risk,” he says. “Other scientists say no. But I don’t think it’s a settled debate.”


Hansen responds to claims that there’s no evidence of harm from GE foods by saying, “That’s just not true. I can show you all kinds of studies in the scientific literature that have . . . raised red flags that need to be followed up on.” In one such study, investigators reviewed 19 studies of mammals fed GE soybeans and maize. They found that “several convergent data appear to indicate liver and kidney problems as end points of GMO diet effects,” with the kidneys more affected in males and the liver more affected in females. The authors, noting the limitations of the 28- and 90-day assays they reviewed, pointed out that chronic toxicity testing is not required for GE foods, but that it should be.
Which description provides the best objective summary of the article in the passage?



The purpose of the article is to tilt the reader’s opinion against food labeling for genetically engineered food. It presents expert opinion to support the claim that genetically engineered foods are safe and dismisses the opposing arguments.



The purpose of the article is to tilt the reader’s opinion in favor of food labeling for genetically engineered food. It refutes claims that genetically engineered foods are safe by using expert opinion to support the opposite claim.




The article presents a balanced view of the debate about labeling genetically engineered foods. It examines the claim that genetically engineered foods are as safe as organic foods and then examines claims to the contrary.



The article presents a balanced view of the debate about labeling genetically engineered foods. Its purpose is to demonstrate fallacies in different arguments for and against the claim that genetically engineered foods are safe.
English
2 answers:
klio [65]3 years ago
8 0

The 2nd one is your answer. that was a lot to reed

Deffense [45]3 years ago
7 0
I think the answer is the second choice.
You might be interested in
Which of the following scenarios present an ethical issue?
beks73 [17]
I would say a), c) and d) all represent potential ethical issues and becoming aware of the mistake and misquote means that they must be reported immediately ie use full disclosure  and for referring a friend for a job interview could be considered conflict of interest.
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which questions should readers ask to activate their knowledge of a topic? Check all that apply. What do I already know about th
Jet001 [13]

Answer:

What do I already know about this topic

Have I read something about this topic before

Which of my own life experiences relate to this topic

Explanation:

I am also a master answerer :D

5 0
1 year ago
Read 2 more answers
What helps a literary critic determine a storys complex theme
Readme [11.4K]
The answer is the Climax of the story.
5 0
3 years ago
How do words and phrases such as dispassionately it was decided, accountable and generally speaking set a tone that contributes
PtichkaEL [24]

The word <em>dispassionately</em> is a very strong word to use for emotion. <em>It was decided </em>is a very final phrase, suggesting no change in the narrator's perspective. And <em>generally speaking</em> helps broaden the audience by not setting the tone on one specific theme

<h3>What is Word Choice?</h3>

This refers to the impact or effect that a certain diction has on a certain literary text.

Hence, we can see that the use of certain words by the speaker shows the effect and impact as they not only show emotions, they also show the desired effect on the readers.

Read more about tone here:

brainly.com/question/22291499

#SPJ1

7 0
2 years ago
In this excerpt from his first address to Parliament, in what two ways does Winston Churchill arouse patriotic feelings in his a
sergey [27]
You can't be helped if you don't put the excerpt.
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Do you believe that children in the united states should have to attend school?give three reasons and explain why or why not.
    9·1 answer
  • The main intention of the Fairness Doctrine was to _____.
    15·1 answer
  • Which of these sentences is correctly written?
    12·2 answers
  • SOME1 PLS HELP!!! ILL GIVE BRAINLIEST!!!
    12·1 answer
  • Appropriate articles<br>Where is <br>hat I brought<br>brought from london​
    15·2 answers
  • Read the following passage and answer the question.
    10·1 answer
  • How should this sentence be changed?
    6·1 answer
  • The fate of the country is in the hands of its leader​
    9·2 answers
  • Could you find the correct answer
    6·2 answers
  • Match the text feature on the left with what you might use it for on the right <br> HURRY
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!