Answer:
Magna Carta's first purpose was to establish peace between King and barons. Given the state of England's roads, summer was the only time of year for military operations. Magna Carta, agreed in mid-June 1215, effectively prevented the outbreak of full-scale warfare.
hope this helped
please give brainlist
That "<span>(4) Communism would spread through eastern and southeastern Asia" was common concern with both of these conflicts. This created a policy of "containment" </span>
Answer: While between the basis of tolerance in Islam is a belief in the goodness of the evil of something committed by other faiths. Therefore, Islam often teaches its adherents to be forgiving in the life of other religions, the forgiving attitude of the noble mind and humanity and respect the rights of others
Explanation:
Answer: it meant the author of the text believed that the royal power should be absolute and that the King need not render any account of his actions.
Explanation: The author (Bishop Jacques-Bénigne Bossuet,) wrote that kings and queens should have absolute power and make all of the decisions because if they don't then they couldn't do any good or avert evil, but the glorious revolution convinced people that the monarchy shouldn't have all the power.
He went on to make comparison between God and the monarchy saying "As all perfection and all strength are united in God, so all the power of individuals is united in the person of the prince." Jacques-Bénigne Lignel Bossuet was a French bishop and theologian, renowned for his sermons and considered by many to be one of the most brilliant orators of all time.
Answer:
Incomplete question there is a passage to be read.
Passage
About the hour of ten o’clock, the whole plain was crowded with horsemen, horsewomen, and foot-passengers, hastening to the tournament; and shortly after, a grand flourish of trumpets announced Prince John and his retinue, attended by many of those knights who meant to take share in the game, as well as others who had no such intention.
The answer is option C
A powerful monarch backed by a noble fighting class.
Explanation:
It is already describe in the passage how the fighting class were loyal to their nobles, as well as the culture from before was derived of the people in the passage. Monarch is a sovereign head of state, especially a king, queen, or emperor.
Nobility is a social class normally ranked immediately under royalty and found in some societies that have a formal aristocracy. Nobility possesses more acknowledged privileges and higher social status than most other classes in society.