1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
STatiana [176]
3 years ago
12

Which nation was Spain’s main rival for wealth and power in the 1400s?

History
2 answers:
VMariaS [17]3 years ago
8 0

Answer:

Portugal

Explanation:

abruzzese [7]3 years ago
3 0

Answer:

portagol i took the test

Explanation:

You might be interested in
What conclusion can be drawn about georgia's role in the war effort for world war i?
AysviL [449]
Georgia was where all the soldiers were trained. I hope I could help. Have a wonderful rest of the day :).
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
The diagram below shows that the Roman Republic contributed to the development of democratic principles.
Mrrafil [7]

Answer:

the consul

Explanation:

1. The Senate and Assemblies

Answer: The Congress

2. The Consul

Answer: The President

3. The Eight Judges

Answer: The Supreme Court

4. The Twelve Tables

Answer: The Bill of Rights

5. Consul Veto

Answer: Presidential Veto

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
How did industrialization affect the countries of Europe in the 19th and early 20th centuries?
ivolga24 [154]

Answer:

with the creation of power machines

8 0
3 years ago
Why are Southeast Asian countries gaining their independence after World War II? 
Luda [366]

Answer:

When the war ended, and the Japanese themselves had been forced out, many Southeast Asians refused to live again under European rule. They called for and won their independence, and series of new nations emerged. The Philippines became the first of the world's colonies to achieve independence following world war 2.

8 0
3 years ago
Who is privy council
alexdok [17]
This is a term for the king's/queen's private council. in england
3 0
3 years ago
Other questions:
  • explain the difference between communism and democracy and why the united states changed its foreign policy to see the Soviet un
    6·1 answer
  • Which happened first in Hitler's rise to power?
    13·2 answers
  • Read the claim. Claim: The British tea set is the most historically significant object because it represents the breaking down o
    12·2 answers
  • Why did the colonists protest passage of the stamp act ?
    5·2 answers
  • What contributions did the Spanish give to the cattle boom?
    5·2 answers
  • Both Ernest Hemingway and F. Scott Fitzgerald were
    14·1 answer
  • What does Thompson say is his "greatest desire"? *
    15·2 answers
  • The scientific revolution led to new ways of thinking in religion, government and science. This in turn sparked more ideas in wh
    12·1 answer
  • Where are american and french troops located in relation to british troops
    13·1 answer
  • How did television contribute to a culture of conformity in the United States<br> during the 1950s?
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!