1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
REY [17]
3 years ago
14

Read the passage.

English
2 answers:
Anna35 [415]3 years ago
7 0

Answer:

The pace of the passage speeds up in Paragraphs 2 through 4.

Explanation:

This is one of the ways in which the author creates tension in this story. In this text, the speaker begins by describing what her feelings are when it comes to her brother's birthday. He is about to turn 21 years old, which means that he will be able to vote. The speaker spends a long time discussing these feelings carefully. However, as the story progresses, the pace of the text quickens in Paragraphs 2 through 4. This creates a sense of suspense and tension in the mind of the reader.

Irina18 [472]3 years ago
3 0
<span>The actions of the narrator contradict with the way she describes events.</span>
You might be interested in
Using your notes about loyalty in the first act of Julius Caesar, describe the character Antony as either a betrayer or a patrio
kompoz [17]
A friend of Caesar, Antony claims allegiance to Brutus and conspirators after Caesar's death in order to save his own life. Later, however, when speaking a funeral oration over Caesar's body, he spectacularly persuades the audience to withdraw its support of Brutus and instead condemn him as a traitor. With tears on his cheek and Caesar's will in his hand, Antony engages masterful rhetoric to stir the crowd to revolt against the conspirators. Antony's desire to exclude Lepidus from the power that Antony and Octavius intend to share hints at his own ambitious nature. 
5 0
3 years ago
Read the following sentence:
vladimir2022 [97]

Answer:

D. Damage and isolation

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Wind in a frolic
Dmitry_Shevchenko [17]

Answer:

2) It is cruel

Explanation:

The speaker indicates that the wind was causing trouble by including lines such as, "But the wind had swept on, and met in a lane With a school-boy, who panted and struggled in vain: For it tossed him, and twirled him, then passed, and he stood With his hat in a pool, and his shoe in the mud."

6 0
3 years ago
When her grandmother comes to live with them, (its/it's) hard for Stacey to adjust.
Leto [7]
It's !!!!!!!!!!!!!!!!!
6 0
3 years ago
Argue three(3)reasons why both men and women could become victims of gender based violence
jolli1 [7]

The primary reason of gender – based violence is inequality of power. Second, cultural beliefs, norms and practices are often used as an excuse to justify the violence experienced. And thirdly, the idea of inferiority between men and women.

6 0
3 years ago
Other questions:
  • what figure of speech is used in these lines from william shakespeare’s romeo and juliet? (please help me i don’t get this)
    11·2 answers
  • Select ALL of the correct answers
    7·2 answers
  • What is an essential step in closely reading fiction?
    13·2 answers
  • 12. One of the author's main points about American food
    9·1 answer
  • Which is the most effective piece of evidence to support the claim that adolescents who exercise daily are healthier than those
    9·1 answer
  • 1.) Whenever the two bitter rivals played, there was a lot of enmity in the press beforehand.
    14·1 answer
  • Which sentence has a shift in verb tense?
    5·1 answer
  • What is TRUE about Marcia's stages of identity formation?<br><br> I’ll give brain
    15·2 answers
  • Write the verb to in its correct form in simple present affirmative. (Escribe el verbo to be en la forma correcta
    13·1 answer
  • Select the word fromt he word bank that correctly completes the statement little eddies _ in the blue mass around them
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!