1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
igomit [66]
3 years ago
11

How do the phrases "star-cross'd lovers" and "death-mark'd love" introduce the themes of love and fate in the prologue to Romeo

and Juliet? Support your response with evidence from the prologue.
English
2 answers:
Softa [21]3 years ago
7 0
The phrase "star-cross'd lovers" introduces the theme of love and fate by mainly describing love from far away or something like that because in Romeo and Juliet they cannot see each-other because of their families, therefore making them star-cross'd lovers.

The phrase "death-mark'd love" introduces the theme of love and fate by explaining how they will love til' "death do us part." It also introduces the theme of the prologue because in the prologue they love each-other until death, which helps the reader infer what will happen in the story in a type of way.

I never have read one word of Romeo and Juliet but I've heard reviews about it, I'm not sure if this is correct but I hope it helps you get the idea of what I am trying to explain. :)
kolbaska11 [484]3 years ago
7 0

Answer and Explanation:

The prologue of the play "Romeo and J.uliet" by William Shakespeare reveals two things about the main characters. First, it is clear they are destined to meet. That is what "star-cross'd lovers" means. Something that is crossed (written) in the stars is something whose fate cannot be changed. It must happen, and so it will. Finally, the second thing revealed in the prologue is that Romeo and J.uliet will die. They have a "death mark'd love", the type of love driven by so much passion that it is destructive:

<em><u>A pair of star-cross'd lovers take their life; </u></em>

<em>Whose misadventured piteous overthrows </em>

<em>Do with their death bury their parents' strife. </em>

<em><u>The fearful passage of their death-mark'd love, </u></em>

<em>And the continuance of their parents' rage, </em>

<em>Which, but their children's end, nought could remove, </em>

<em>Is now the two hours' traffic of our stage;</em>

<em />

This is the least suspenseful prologue of all, since the whole story is summarized in it. Romeo and J.uliet's love was forbidden due to the bloody feud between their families. Even though their fate was to meet and fall in love, it was also to die for that love.

Note: I've spelled J.uliet like this because, for some reason, Brainly sees it as a link or inappropriate word now.

You might be interested in
Can anyone help me answer this question
polet [3.4K]
B a logical fallacy give an invalid argument that doesn’t go together. So when you state the basketball team is he best because we’re awesome there is no evidence in that sentence or reasoning behind it. Therefore it’s labeled as a logical fallacy
5 0
3 years ago
"why do most people choose to vacation in the mountains? simply because the climate is perfect, and the sights are soothing." wh
jonny [76]

Answer:

A. hypophora

Explanation:

Which rhetorical device does the speaker use?

A. hypophora

B. amplification

C. metaphor

D. antithesis

In a hypophora exchange, a query is posed and then answered.

5 0
2 years ago
What material is the hunter's path made up of?
kotegsom [21]
A, anti gravity metal
6 0
3 years ago
What do we mean by argument?​
alukav5142 [94]

Answer:

Explanation:

An argument is a disagreement between two or more people, but it can also be a statement backed by evidence, like your argument that your school doesn't need a dress code.

5 0
3 years ago
Based on the explicit and implicit information from the passage, the reader can infer that
Karo-lina-s [1.5K]
Had to look for the missing details and here is my answer.
There is an excerpt attached to this which was taken from "Hamlet" and in this excerpt, the implicit and the explicit information can give as the inference that tableware was rare during the period of Elizabethan as it is today. Hope this helps.
8 0
3 years ago
Other questions:
  • Which topic sentence does NOT belong with the thesis statement below? Schools should start later in the day because it would all
    12·2 answers
  • Read the paragraph and circle the word that best describes the mood.
    9·2 answers
  • The plural of photo is photos true or false
    12·2 answers
  • Please help! I'm doing the test right now :(
    10·2 answers
  • Why do we have to pay a stupid app for an answer on something?​
    15·2 answers
  • Which sentence is the hook in this introductory paragraph? For the first time in decades, Baby Boomers have been outnumbered by
    15·1 answer
  • WHAT IS BETTER HOTCHEETOS OR TAKIS
    11·2 answers
  • Pls help me answer this question IT'S DUE TODAY!!!!
    14·1 answer
  • 1. Describe the setting of the story and tell how it is different from life on earth.
    14·1 answer
  • In the second paragraph, why does the author number the two-step procedure? A.to keep the reader from missing a step B.to show t
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!