In this sentence, "which lasted two hours" is an adjective clause because it describes the school play by telling how long it lasted. Also, adjective clauses often start with words such as "who", "that", "which", or "when", along with others.
Answer: He seems sick again.
Explanation: Quote from the text: "Montag's head whirled sickeningly. He felt beaten unmercifully on brow, eyes, nose, lips, chin,
on shoulders, on upflailing arms."
Answer: C. The hobbits live together near a great field.
The correct option would be C. Option A assumes that the ropes and poles are there because of a birthday party, but the passage makes no mention of the cause. Option B similarly assumes that Bilbo is the cause of this commotion, which the passage similarly does not state. Option D claims Gaffer Gamgee to be lazy, even though the passage claims he was distracted, and not necessarily lazy. Option C, however, states that the hobbits live together near a field, which is information that is included in the passage.
Answer: An apocalyptic story about the not-too-distant future.
Explanation:
- The Hunger Games talk about the world and what is happening in it about the not-too-distant future. The shop is located in the united states. The world is littered with wars, hunger, a lack of necessary living conditions. The country of Panem has risen in this world, with the Capitol as its center and 12 other counties. In retaliation for their long-standing uprising, the Capitol randomly selects two young representatives from each district each year to participate in the Hunger Games. Part of the fun for the masses, part of the intimidation tactics of subordinate areas, Hunger Games is televised throughout Panem. Twenty-four participants are forced to kill their opponents, and the rest of the nation is required to monitor the Games. Minor Prim was pulled out of the mining district for the famine games; however, her sister was grumbling for her and was calling her Katniss. Katniss will confront her partner by far the most potent participants from other districts. This is the content of the first book.
- In the second book In The Flame, sixteen-year-old Katniss Everdeen and son of baker Peeta Mellark, winners of the 74th Hunger Games, embark on a twelve-county winning tour. Still, it turns out very quickly that, defying the Capitol and its ruthless rules, Katniss is not Peeta herself and their families with a victory guaranteed life of safety and abundance. Rumors of a rebellion against the powerful are getting louder, and it looks like young fellow fighters have become her protective faces. The Capitol will, of course, anger it, so the Capitol wants to seek revenge as well. In "Shock Mockingbird," the final installment of the trilogy, Katniss Everdeen has survived the Hunger Games twice, but although she has managed to get out of the bloody arena, she is not sure yet. Next to her is her friend Gale, but not Peeta, who is held hostage by President Snow, while a Panama fire spreads.
- This trilogy has gained considerable popularity. Books were sold in vast quantities. The story also came with its own Hollywood saga, and a three-part movie was made.
Answer:
i belive its the 1st answer please tell me if im wrong (:
Explanation: