1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
andriy [413]
3 years ago
12

Rewrite these sentences, using an alternate placement for the indirect object pronouns.Me quiero comprar un coche nuevo. Quiero

comprarme un coche nuevo.1.Les vas a dar muchos regalos a tus padres.2.Quiero comprarles unos guantes a mis sobrinos.3.Clara va a venderle sus libros de literatura francesa a su amiga.4.Los clientes nos pueden pagar con tarjeta de crédito.
Spanish
2 answers:
PSYCHO15rus [73]3 years ago
7 0

Answer:

1. Les vas a dar muchos regalos a tus padres.

- Vas a <em>darles </em>muchos regalos a tus padres.

2. Quiero comprarles unos guantes a mis sobrinos.

- <em>Les</em> quiero comprar unos guantes a mis sobrinos.

3. Clara va a venderle sus libros de literatura francesa a su amiga.

- Clara <em>le</em> va a vender sus libros de literatura a su amiga.

4. Los clientes nos pueden pagar con tarjeta de crédito.

- Los clientes pueden pagarnos con tarjeta de crédito.

Explanation:

This exercise is about indirect object pronoun alternative placements. Keep reading in order to master this point of grammar.

1. You will give your parents many presents.

What we have to do first is <u>identify</u> the indirect object pronoun. <em>A tus padres </em>is the indirect object in the form of the third person plural, meaning it takes the pronoun les. Once it is identified (at the beginning of the sentece) we must now look for <u>an infinitive form</u>. Indirect object pronoun is then glued onto the infinitive form and what we get is: <em>darles</em>.

2. I want to buy my nephews some gloves.

In the second sentence we have the inverse case. This means we should look for an infinitive form in order<u> to find the right indirect object pronoun.</u> Here it's the verb <em>comprar </em>and we have comprarles - <em>to buy </em><em>them</em>. We dissociate the pronoun and <u>place it in front of the conjugated verbal form.</u> It is very important to know that the pronouns are put <em>in front </em>of conjugated verbs. This way the correct alternation would be: <em>les quiero.</em>

3. Clara is going to sell her French literature books to her friend.

The same action should be performed as in the last sentence. First and foremost identify the infinitive form: <em>venderle.</em> Dissociate the pronoun from it: <em>le</em>. Find the conjugated verb: <em>va. </em>Place the pronoun <u>in front of the conjugated verb:</u> <em>le va.</em>

4. The clients can pay us with a credit card.

This last alternation to be performed is similar to the first one: we must identify the indirect object pronoun (it should be placed, as we can now be sure, <em>in front of the conjugated verb</em>):<em> </em><em>nos</em><em> pueden pagar</em>. We then search for an infinitive form to glue it onto. The infinitive is <em>pagar </em>and what we have here is <em>pagarnos. </em>

alexgriva [62]3 years ago
5 0

Answer:

1. Vas a darles muchos regalos a tus padres.

2. Les quiero comprar unos guantes a mis sobrinos.

3. Clara le va a vender sus libros de literatura francesa a su amiga.

4. Los clientes pueden pagarnos con tarjeta de crédito.

Explanation:

In this exercise you have to use an alternate placement for the indirect object pronouns.

In Spanish, the indirect object can be placed in two different ways:

- They can be attached to the verb as in sentences 1 and 4:

1. Vas a darles muchos regalos a tus padres.

4. Los clientes pueden pagarnos con tarjeta de crédito.

- They can be placed separated from the verb as in sentences 2 and 3:

2. Les quiero comprar unos guantes a mis sobrinos.

3. Clara le va a vender sus libros de literatura francesa a su amiga.

You might be interested in
Que relación hay entre los campos magnéticos y campos eléctricos?
olasank [31]

Answer:

La electricidad y el magnetismo son dos fenómenos relacionados producidos por la fuerza electromagnética. Juntos, forman electromagnetismo. Una carga eléctrica en movimiento genera un campo magnético. Un campo magnético induce el movimiento de la carga eléctrica, produciendo una corriente eléctrica.

7 0
3 years ago
Realidades<br> Capitulo IA reche (le octubre del dire vocabulary Flash Cards, Sheet
sertanlavr [38]
Answers:
1. Escribir
2. Andar en bicicleta
3. Nadar
4. Cantar
5. Esquiar
6. Andar en patineta
5 0
2 years ago
¡Feliz cumpleaños! Hoy tienes 14 años. Es<br> __ cumpleaños.
r-ruslan [8.4K]

Answer:

Happy Birthda! Today you are 14 years old

Explanation:

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Listen to each sentence and select the correct subject of the verb you hear. October 28 11:59 PM 3 attempts remaining Grade sett
Tcecarenko [31]

Answer:

Explanation:

1. Vamos al parque de Chapultepec. (Audio)

Respuesta: nosotros/as

2. Mañana va a ir a Cuernavaca (Audio)

Respuesta: él/ella

3. Vas a casa, ¿verdad? (Audio)

Respuesta: tú

4. Van a pasear en bicicleta. (Audio)

Respuesta: ellos/ellas

5. No voy a ir al gimnasio. (Audio)

Respuesta: yo

6. Va a llegar a las seis. (Audio)

Respuesta: él/ella.

6 0
3 years ago
*** PLEASE HELP
goldfiish [28.3K]

It's Yo estoy escuchando música because it is temporary as in ESTAR

LOOK AT THE CONJUGATIONS:

<u>Yo </u><u>estoy</u>

<u>Tu </u><u>estás</u>

<u>Usted </u><u>está</u>

<u>Él </u><u>está</u>

<u>Ella </u><u>está</u>

<u>Nosotros </u><u>estamos</u>

<u>Ustedes </u><u>están</u>

<u>Ellos</u><u> </u><u>están</u>

<u>Ellas </u><u>están</u>

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Cuando yo salgo con Miguel, siempre
    15·2 answers
  • Hola que tengo que hacer ​
    8·2 answers
  • María fue de compras al centro comercial más para gastar lo menos posible. Question 2 with 1 blankLa mamá de Diego tiene la de c
    14·1 answer
  • La flor es linda, pero _______________ es la más linda. a. ésta c. este d. aquellos b. estas
    6·2 answers
  • Complete the passage using appropriate adjectives or adverbs. Antonio, Carla, Miguel y Lola trabajan __________ en la mudanza. E
    7·1 answer
  • Change the verb into an informal tú command in order to tell this person what to do.
    7·2 answers
  • A). es importante y
    13·2 answers
  • Does this paragraph make use of tu commands, where_
    15·1 answer
  • Please help due today
    6·2 answers
  • PLEASE HELP!!!<br><br><br> WILL GIVE BRAINLIEST!!!
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!