1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
UNO [17]
3 years ago
6

Read the passage. Then answer the question.

English
2 answers:
lisabon 2012 [21]3 years ago
6 0

The literary point of view in "The Rescue Mission" affects the reader's understanding of the story because the story is told in the first person. The character himself tells everything that's happening in the story, <em>including, as he tells, his thoughts, everything that is going through his mind.</em> He is not only describing the scenes and events from a distant point of view, without being necessarily connected to the events; <em>on the contrary, he is at the center of events, and everything told goes through his feelings and impressions before getting to the reader.</em>

<em> "I have received years of elite training for missions like this, and I have a spotless track record for at-sea rescues. Why do I always have to convince myself that I am capable of this?"</em> In the passage, it can be observed that the character is <em>talking to himself</em> while he tells the story, therefore, he is also having an <em>unintentional chat with the reader</em>, and introducing to the story his feelings, doubts, thoughts, and points of view. Therefore, it can be understood that the reader's understanding of the story is affected by the literary point of view in "The Rescue Mission" since the story is told in the first person.

AleksandrR [38]3 years ago
3 0

The literary point of view of the "Rescue Mission" affects the reader's understanding of history through first-person narration, because through the narration the reader can place himself in this story since the reader can understand and identify the narrator's feelings in this situation .

In the passage " <em> Okay, I have to snap out of this because I know that the captain wouldn’t assign me to these missions if I couldn’t handle them. I have received years of elite training for missions like this, and I have a spotless track record for at-sea rescues. Why do I always have to convince myself that I am capable of this?</em>" The author shows a feeling of insecurity, although he is able to perform the rescue he fears he can not solve the situation he is inserted, as the narration is in the first person, the reader can identify with this feeling of security and understand the gravity of the situation and the feelings of the narrator.

You might be interested in
How many sea monsters did Beowulf kill?
Maksim231197 [3]

beowulf killed 9 sea monsters

8 0
4 years ago
What connection does the author draw between the fall of Trujillo’s regime and public opinion of him?
Zanzabum
<h3><u>Connection between the fall of Trujillo’s regime and public opinion of him:</u></h3>

There is a close connection between the rise and fall of Rafael Trujillo’s regime and the Mirabel sisters. Mirabel sisters emerged as the Martyrs and the national leader in the Dominican Republic like the Rafael Trujillo and have sacrificed their lives for their country.

They have first emerged as national heroes and raised political awareness across the country than their sudden demise in the same country. The Mirabel sisters were detained just like the Rafael Trujillo and their leadership came to an end after their assassination.

4 0
3 years ago
UNIT TEST! HELP!
lidiya [134]

Answer:

C. because she nursed abandoned enslaved persons

Explanation:

It is illegal in slave states to help other slaves escape, and she was a slave herself.

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
List examples for the word benefit
Nonamiya [84]
Doing my homework will really benefit my grade.
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Please help me!!!!
marissa [1.9K]
The answer is C.
We’re talking about what changes can be made to keep players safe from head injuries

Answer A is incorrect because the time head injuries were first discovered is irrelevant to keeping kids safe.
Answer B is incorrect because you’re asking a yes or no question for a difficult and elaborate topic.
Answer D is incorrect because we’re currently examining why head injuries are dangerous and what can be done to prevent them.
Answer E is incorrect because this is just speaking of the faults of the human skull. This doesn’t help truly solve the changes that can be made.

I hope this helps!
4 0
3 years ago
Other questions:
  • Which sentence does not contain any errors in comma usage?
    9·1 answer
  • What is the central idea of a long way gone by ishmael beah?
    13·1 answer
  • Which of these is a compound noun
    8·2 answers
  • What does the Tin Woodsman intend to do once Oz gives him a heart?
    9·2 answers
  • Why did the author include a description about the theories behind Earhart’s disappearance?
    9·1 answer
  • never mind so please just ignore this. I had to delete at because i don't want anyone in the school to find out it been putting
    15·2 answers
  • Identify the correct MLA citation for the fifth edition of a book
    6·1 answer
  • Which of these rules is best applied before participating in a group discussion?
    13·1 answer
  • What is the central idea of road not taken<br>​
    11·1 answer
  • Why did Dougie Evan’s blame Kara’s mum for his son’s death
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!