They disagree about how mama use the insurance money she is about to receive. Beneatha tells Walter, “that money belongs to mama, walter, and it’s for her to decide how she wants to use it”. Walter believes Beneatha covets mama’s money for medical school, while Walter wants to buy a liquor store with the money. It’s also clear that Walter resents Beneatha.
Answer :
D. The sentence which best states the controlling idea of this passage is "The wire taps were never a secret, but they helped the United States gain military intelligence.
"
The following excerpts from the passage reaffirm this controlling idea :
1. "On balance, however, some valuable information was gathered from the tapped conversations. The U.S. learned, for example, a great deal about the Soviet and Eastern European order of battle, or its military organization. Others feel that the intelligence was valuable to check against similar information obtained from other sources."
2."The evidence suggests that the CIA gained two invaluable and untainted kinds of knowledge from the taps. The agency learned a basic blueprint of the Soviet and East German security systems, and it never picked up a glimmer of warning that Moscow intended to go to war.”
Answer:c
Explanation:it’s a call to action and encourages the reader to get involved