1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
noname [10]
4 years ago
14

2. Select the correct inference of the given passage from “The Cask of Amontillado.”

English
2 answers:
NeTakaya4 years ago
8 0
The correct inference given the passage would be B.

Alchen [17]4 years ago
8 0

Answer: b. The narrator wants Fortunato to feel superior.

Explanation: In the given passage of "The Cask of Amontillado" by Edgar Allan Poe, the correct inference is <u><em>the narrator wants Fortunato to feel superior</em></u>. Montresor says that he wants to give Fortunato retribution for some horrible deeds. Disguised in a black mask he tells Fortunato that he doubts whether the wine he has bought is really Amontillado. He wants Fortunato to feel superior because he prides himself of being a good wine taster. The narrator takes Fortunato to the wine vault with the promise of tasting Amontillado. There he is going to accomplish his revenge.

You might be interested in
Which theme is developed in The Hobbit when Bilbo spares Gollum's life?
Ostrovityanka [42]

Answer:

Trying to understand the feelings of others is a form of courage.

Explanation:

'The Hobbit' is a novel written by J. R. R. Tolkien. The novel is about the quest of Bilbo Baggins.

In Chapter 5, Riddles in the Dark, of book 'The Hobbit', Bilbo met Gollum in the cave. Gollum was a small slimy creature, who lived alone in the caves and preyed upon fish and goblins. Gollum was the master of the invisible ring.

After Bilbo found the invisible ring, he put it on to run away from the cave without being seen by goblins. But Gollum smelled Bilbo and tried to stop his way. At this point, Bilbo, who was invisible, spared Gollum's life, who tried to harm him, because he considered it to be unfair as he was invisible and Gollum without sword. Then he began understand the situtation of Gollum, who lived a miserably alone life in cave, therefore, he leaped over Gollum and left the cave.

This action reveals the theme that trying to understand other's feeling is a form of courage. Therefore, option A is correct.

7 0
4 years ago
What does the image of "and groaning underneath this age’s yoke" suggest about the meaning of the passage? (a yoke is a wooden h
Ket [755]

Julius Ceasar is a play of tragedy by Shakespeare the image of the quote suggests that the people were suffering because of the leader. Thus, option d. is correct.

<h3>What is the idea of the passage?</h3>

The main idea of the passage is to inform the readers about the sufferings of the people under Caesar's rule. Cassius is persuading Brutus about the reality so that he will kill Julius and his plan will succeed.

By the quote, the narrator tells about the suffering people are undergoing in the reign of Caesar and how they are controlled and taken advantage of.

Therefore, option D. people are suffering under the leader's rule is correct.

Learn more about Julius Caesar here:

brainly.com/question/23428352

#SPJ1

4 0
3 years ago
Summary of chapters one and two of The Boy Who Saved Baseball
arlik [135]
Go to sparknotes.com & search the name of your book, and it'll give you ALL the information you need!!
8 0
3 years ago
Write a short text about Charles dickens and his books. Also some interesting facts but not too long
Iteru [2.4K]

Charles Dickens was the most remarkable Victorian writer. While he was alive, his works counted with great popularity among all social classes, especially with proletariat, a class which dreadful conditions Dickens denounced through his novels.

When he was twelve years old, he found himself in the necessity to work to help in his home. Despite things got better and there was no need of Charles' money in the house, his mother was not willing to let him stop working and that was a decision the future author of <em>Great Expectations, David Copperfield, A Tale of Two Cities </em>and <em>Oliver Twist</em>, among others, would never forget or forgive.

Orphanhood, poverty, upper classes' abuse, proletariat, loneliness and the promise of and ending that would heal the characters' suffering throughout the story, are the main element of a novelist whose purpose was not only to entertain, but to raise awareness of how the difference between social classes made the most vulnerable pay for their uncommitted sins.

8 0
4 years ago
Read the passage from the opinion of the court in Dred Scott v. Sandford, written by Justice Taney. The question before us is, w
lesya692 [45]

Answer: the idea that African American people are inferior based on perceptions from an earlier time.

A fallacy is defined as "a mistaken belief, especially one based on unsound argument". In this case, the fallacy that would help develop a counterclaim to this case is the idea that African American people are inferior based on perceptions from an earlier time

5 0
3 years ago
Other questions:
  • Identify the following clause as either independent or dependent.
    12·1 answer
  • What does aristocrat mean
    6·2 answers
  • How do Macbeth and lady Macbeth plan to murder the king
    6·1 answer
  • A student received a poor grade on her last two language
    15·2 answers
  • NEED HELP ASAP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    11·1 answer
  • Read the excerpt below and answer the question.
    15·2 answers
  • Write a single scene about an important, fictional event. The scene must establish a
    8·1 answer
  • 3. Which word best describes the tone of the passage?
    12·1 answer
  • Why was Henry VIII so disappointed in both Katharine and Anne
    5·1 answer
  • What is your future plan​
    12·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!