1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
seraphim [82]
3 years ago
10

Brain drain is not a bane for a developing country

English
1 answer:
Inga [223]3 years ago
6 0

Answer:

I am debating against the motion.

Explanation:

Brain drain refers to the emigration of highly skilled and educated individuals from their countries of origin which are either underdeveloped or developing to developed countries. Developing countries like India which produce millions of graduates in a year and whose per capita income is quite low suffer negatively for this. Brain drain is a problem for developing countries for the following reasons:

1. It results in further weakening of the economy: Skilled workers are trained from the limited resources generated in weak economies. For there to be a balance, they are expected to give back to the economy. When this does not happen there is a further weakening of the economy which, in turn, makes it harder for the economy to progress.

2. Lack of access to qualified personnel who can positively impact the economy: Citizens of a country usually have their interest at heart. But when intelligent citizens who should contribute and provide solutions to the government and the economy leave the country, there are negative short and long term consequences. One short term effect is that access to good personnel (for example, health practitioners) is limited for the teeming population and this could result in deaths while in the long run, the country experiences stunted growth.

The few reasons stated above prove that truly, brain drain is a bane for developing nations.

You might be interested in
In "After Twenty Years," why doesn't Jimmy arrest Bob himself?
mario62 [17]
A.) He can't bring himself to arrest his old friend. Twenty years before, the two friends decided that they would meet there at the restaurant whatever the conditions of their health or wealth. When Bob arrives at the restaurant, he finds that his best friend has turn into the most wanted man in 3 states. He still loves his friend, so he doesn't want to arrest him. Instead, he sends a plainclothes man to do the job.
<span />
5 0
4 years ago
Read 2 more answers
Whom does the following describe?
erastovalidia [21]
Nobody actually says that, but Higgins says to his mother, '' Oh, I can't be <span>bothered with young women. My idea of a lovable woman is somebody as like you as possible."</span>
4 0
3 years ago
Utopia can be considered a because the author uses humor, irony, and exaggeration in the story to criticize his society?a)Charac
andrew-mc [135]
The correct answer that would best complete the given statement above would be the last option, option D. SAITRE. Utopia can be considered a SAITRE <span>because the author uses humor, irony, and exaggeration in the story to criticize his society. This technique is used by authors to criticize foolishness or stupidity. Hope this answer helps.</span>
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
15. If it is snowing, I cannot ride my bike. If it is
sweet-ann [11.9K]
Im going to say its c
8 0
3 years ago
Read the sentence. Which internal citation is correct? Miriam is using information from page 68 of a book titled Stories from My
damaskus [11]

Answer:

Your answer is C (Gardner 68).

Explanation:

Because i got it right on edge

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Which of the following statements best describes the mood created by this narration?
    15·2 answers
  • What is reported speech?​
    15·1 answer
  • romeo and juliet grow as they experience rites of passage. which of the two seems to have acquired greater maturity? explain.
    10·1 answer
  • Which sentence in the passage best conveys that vegetarianism is good for the environment?
    5·2 answers
  • From the book “Skink No Surrender” why did T.C. take Malley?
    14·1 answer
  • What do Rabbi Low's lines and actions best show
    10·1 answer
  • A topic sentence for "the girl who lived forever"
    13·1 answer
  • Rick is making a pizza for supper. The timer goes off; Rick grabs a kitchen to remove the pizza from the oven .
    14·2 answers
  • What motivation fuels martin's initial feelings about grandpa?
    9·1 answer
  • Exercise 2 Circle the infinitives and infinitive phrases in each sentence below. Then change each infinitive to a gerund and wri
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!