1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
iogann1982 [59]
3 years ago
12

By juxtaposing the narrator’s commentary on Ignatius’ appearance with the narrator’s account of Ignatius’ inner thoughts, the fi

rst two paragraphs of the passage highlight the inconsistency between Ignatius’
English
1 answer:
WARRIOR [948]3 years ago
5 0

Answer:

The first two paragraphs of the passage highlight the inconsistency between Ignatius’ judgmental attitude and his questionable clothes and grooming.

Explanation:

This question is about the novel "Confederacy of Dunces" which presents Ignatius Jacques Reilly, an eccentric and critical man who rejects and judges all elements of the contemporary world, but who does not judge his strange appearance and his unusual and totally out of date clothes. reality.

During the course of the story, the author John Kennedy Toole, created a narrative where the narrator's comments are mixed with Ignatius' thoughts, showing us the contradiction and lack of resistance that Ignatius presents in relation to himself and the world that he judges and criticizes so much.

You might be interested in
Which best states the authors viewpoint about how books have changed over time
oee [108]

Answer:

Books today are so available that they are unappreciated

Explanation:

From the authors point of view, books are unappreciated today because of its availability.

Unlike in the past where books are unavailable, people of the past use the triangular point of a stick to press marks into thick tablet made from wet clay. But there has been a lot of development in books which makes it available for anyone at anytime. The unrestricted availability of books has made it loss it's value

4 0
3 years ago
List a few details that show the deterioration of America in ready player one
Anna [14]

Deterioration of America is in the form of chaos, collapse, danger and escaping of hell where technology i taking over the life of people.

<u>Explanation:</u>

Ready player one is a novel which is based on the virtual world that would be in 2045. According to the novel, their is lot of chaos, danger and collapse in the society.

The message that has been given by this novel is the finding of the ways with which people can come out of the hell which is a universe full of pop filled culture references. It says that the technology should not take over your life when attention is needed on the life itself.

6 0
3 years ago
1) There___a bench in every park dedicated to Those who sat there once but didn't make it through.
Fantom [35]

Answer:

1) is

-2 are

-3 is

-4 is

-5 B

2) is - is

-3 is

-4 C

3) a. Riding = Ride

3 0
3 years ago
Which best describes the colonists' attitude toward american indians? fearful and mistrusting sad and resigned optimistic but wa
Delicious77 [7]

In the<em> Declaration of Independence</em>, the colonist had a fearful and mistrusting attitude toward the American Indians. Thus, option A is the correct option.

<h3>What is the idea of the Declaration of Independence?</h3>

The complete question is: Read the quotation from the Declaration of Independence.

"[The king] has excited domestic insurrections amongst us, and has endeavored to bring on the inhabitants of our frontiers, the merciless Indian Savages, whose known rule of warfare, is an undistinguished destruction of all ages, sexes, and conditions."

Which best describes the colonists' attitude toward American Indians?

A) fearful and mistrusting

B) sad and resigned

C) optimistic but wary

D) empathetic and understanding

Declaration of Independence was the movement called Purna swaraj in India. It was led by the father of the nation, Mahatma Gandhi, and was to follow the path of non-violence that did not attack the Britishers.

The depiction of how the Indian warriors did not discriminate between the genders during the fights made the Britishers fear them and mistrust them when they killed their own kind by not showing any mercy.

Therefore, option A. fearful and mistrusting is the correct option.

Learn more about the Declaration of Independence here:

brainly.com/question/5953047

#SPJ1

3 0
2 years ago
Which words or phrase should be emphasized in the following step to help convey order?
Lunna [17]
Be sure to jump forward
3 0
3 years ago
Other questions:
  • Which of the following sentence correctly a semicolon?
    12·2 answers
  • What information belongs in the heading of a personal letter?
    6·2 answers
  • Which textbook section provides a quick overview of the book and its organization?
    10·2 answers
  • Which of Juliet‘s lines best shows respect for her mother
    6·1 answer
  • Use the following words in a sentence:
    7·1 answer
  • Read the passage. When my mother died I was very young, And my father sold me while yet my tongue, Could scarcely cry weep weep
    9·1 answer
  • Identify the sound device in the title "Substance abuse scare"​
    10·1 answer
  • "It is wintertime. The weather is cold, but the ants are doing fine. They have their warm home, and they have a lot of food to e
    6·1 answer
  • Please help me to this activity
    12·1 answer
  • In Cell Description #2, how does the author explain the scientific term "cytoplasm"?
    12·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!