1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
sattari [20]
3 years ago
10

The “long stays in harbors” mentioned in the description of the sea journeys in the first paragraph were most likely necessary b

ecause Indian Ocean maritime trade in the period circa 1200–1450
History
2 answers:
Charra [1.4K]3 years ago
4 0

Answer: had to take into account environmental factors such as the timing and direction of the monsoons

Explanation:

Sea voyages in the Indian Ocean were yet often deadly because of monsoons, and still required extended journeys, as well as prolonged stops in harbors where they had to remain, even up to several months, until the winds would shift direction. The development of long-distance trade routes relied on environmental knowledge, including an exceptional understanding of the monsoon winds.

levacccp [35]3 years ago
3 0

The answer is Had to take into account environmental factors such as the timing and direction of the monsoons

Explanation: The Indian Ocean is the third largest ocean in the world in size, measuring 73.4 million square kilometers. The longest ocean is the Pacific.

The name is because at the time of the Great Navigation (15th and 16th centuries) it was the main sea route towards the Indies.

You might be interested in
The dissolution of the Union of the Soviet Socialist Republics (USSR) _____.
mezya [45]
The dissolution of the Union of the Soviet Socialist Republics (USSR) "reduced the number of Communist nations in the world" and "<span>changed boundaries in Europe," since the USSR had overseen a number of "satellite states". </span><span />
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Mark the statement correctly if it describes a cause of the Hundred Years' War.
yKpoI14uk [10]
The answer is A.,C.,D.,and E.! Hope this helped you!!! :)
3 0
3 years ago
The United States became serious about the Space Race when
Goryan [66]

Answer:

The United States became serious about the Space Race when the Russians (Soviet Union) released Sputnik into space

Explanation:

8 0
3 years ago
What is the distinction of bethlehem hospital, founded in london in 1547?
Hoochie [10]
<span>It is a psychiatric treatment hospital known to be the worst hospital of psychiatric patients of all time, due to human maltreatment and poor conditions inside the hospital. The physical conditions of the building were unpleasant in the internal areas of the hospital, and the medical conditions towards the patients were inhuman. Patients were abused and discharged without a cure and were exposed to the dangers of the street.</span>
4 0
3 years ago
Which phrase best indicates the passage’s main idea? A recent report revealed that about 70 percent of American silent films are
weqwewe [10]

Answer:a recent report revealed that about 70 percent of Americans silent films are lost

Explanation:

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Why do you think the Phoenicians created so many colonies in the Mediterranean?
    12·1 answer
  • Which of the following was an aggressive form of nationalism popularized by U.S. press?
    9·2 answers
  • What prompted the U.S formally to state its open door policy and 1899 in 1900
    8·1 answer
  • How did newspaper printing change in the nineteenth century?
    7·1 answer
  • 3. Which of the following statements is true regarding the construction of the transcontinental railway?
    6·1 answer
  • Claude Debussy was born in:
    9·2 answers
  • A group of nomads have stopped moving to follow herds of deer because they have figured out how to farm and grow crops. They wil
    13·1 answer
  • According to the passage, what are the goals of the program? Check all that apply.
    12·2 answers
  • Which technology led to a diffusion of culture from Europe to Latin America in the late 1400’s and 1500’s?
    12·1 answer
  • Why did the south oppose the tariff of abominations?
    10·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!