1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
ankoles [38]
3 years ago
8

1. Claudia _______ (celebrar) su cumpleaños cuando se torció el tobillo.2. Ramiro tenía fiebre cuando ______ (llegar) a la clíni

ca.3. Mientras el doctor ______ (mirar) la radiografía, yo llamé por teléfono a mi novia.4. (Yo) ______ (estar) mirando la televisión cuando mi mamá se lastimó la mano con la puerta.5. Cuando Sandra llegó a la universidad, ______ (tener) un dolor de cabeza terrrible.6. ¿Dé niño (tú) ______ (enfermarse) con frecuencia?7. El verano pasado, Luis y Olivia ______ (sufrir) una enfermedad exótica.8. Anoche, mi primo y yo ______ (perder) la receta de mi tía.9. Cuando era pequeña, Sara ______ (bailar) ballet todos los lunes y miércoles. Ayer Sara _____ (bailar) ballet en el recital de la universidad.10. La semana pasada, (yo) le ______ (escribir) un mensaje electróico a mi papá. Antes (yo) ______ (escribir) las cartas a mano o con una máquina de escribir.
Spanish
2 answers:
kati45 [8]3 years ago
8 0

Answer:

1. Claudia celebraba su cumpleaños cuando se torció el tobillo.

2. Ramiro tenía fiebre cuando llegó a la clínica.

3. Mientras el doctor miraba la radiografía, yo llamé por teléfono a mi novia.

4. Yo estaba mirando la televisión cuando mi mamá se lastimó la mano con la puerta.

5. Cuando Sandra llegó a la universidad, tenía un dolor de cabeza terrible.

6. ¿Dé niño te enfermabas con frecuencia?

7. El verano pasado, Luis y Olivia sufrieron una enfermedad exótica.

8. Anoche, mi primo y yo perdimos la receta de mi tía.

9. Cuando era pequeña, Sara bailaba ballet todos los lunes y miércoles.  Ayer Sara bailó ballet en el recital de la univerisdad.  

10. La semana pasada, yo le escribí un mensaje electrónico a mi papá. Antes yo escribía las cartas a mano o con una máquina de escribir.

Explanation:

Identifying the narrator and the time that a sentence indicates is the first step that must be taken. this is very important to be able to logically conjugate the verbs, and that these have concordance with what is being expressed

olga55 [171]3 years ago
3 0

1. Claudia _______ (celebrar) su cumpleaños cuando se torció el tobillo.

<em>Explanation 1:</em><em> The action of celebrating was happening when Claudia injured her ankle. Therefore the verb "celebrar" must be conjugated in the imperfect past and the verb "torcer" in the preterite.</em>

Answer 1: Claudia <u>celebraba</u> su cumpleaños cuando se torció el tobillo.

Translation 1: Claudia celebrated her birthday when she sprained her ankle.

2. Ramiro tenía fiebre cuando ______ (llegar) a la clínica.

<em>Explanation 2: </em><em>The action of "tener" was happening when Ramiro arrived at the clinic. Therefore the verb "tener" must be conjugated in the imperfect past and the verb "llegar" in the preterite. </em>

Answer 2: Ramiro tenía fiebre cuando <u>llegó</u> a la clínica.

Translation 2: Ramiro had a fever when he arrived at the clinic.

3. Mientras el doctor ______ (mirar) la radiografía, yo llamé por teléfono a mi novia.

<em>Explanation 3: </em><em>The action of "mirar" was happening when I phoned. Therefore the verb "mirar" must be conjugated in the imperfect past and the verb "llamar" in the preterite. </em>

Answer 3: Mientras el doctor <u>miraba</u> la radiografía, yo llamé por teléfono a mi novia.

Translation 3: While the doctor looked at the radiography, I phoned my girlfriend.

4. (Yo) ______ (estar) mirando la televisión cuando mi mamá se lastimó la mano con la puerta.

<em>Explanation 4:</em><em> The action of "mirar" was happening when my mom hurt her hand. Therefore the verb "mirar" must be conjugated in the imperfect past and the verb "lastimar" in the preterite. </em>

Answer 4: (Yo) <u>estaba</u> mirando la televisión cuando mi mamá se  lastimó la mano con la puerta.

Translation 4: I was watching TV when my mom hurt her hand with the door.

5. Cuando Sandra llegó a la universidad, ______ (tener) un dolor de cabeza terrrible.

<em>Explanation 5:</em><em> The action of "tener" was happening when Sandra arrived at the university. Therefore the verb "tener" must be conjugated in the imperfect past and the verb "llegar" in the preterite.</em>

Answer 5: Cuando Sandra llegó a la universidad, <u>tenía</u> un dolor de cabeza terrrible.

Translation 5: When Sandra arrived at the university, she had a terrible headache.

6. ¿Dé niño (tú) ______ (enfermarse) con frecuencia?

<em>Explanation 6:</em><em> If the action of getting sick usually happened in the past, the verb must be conjugated in the imperfect past. </em>

Answer 6: ¿Dé niño (tú) <u>te enfermabas</u> con frecuencia?

Translation 6: As a child, did you get sick often?

7. El verano pasado, Luis y Olivia ______ (sufrir) una enfermedad exótica.

<em>Explanation 7: </em><em>If the action of suffering a disease happened only once in the past, the verb must be conjugated in the preterite. </em>

Answer 7: El verano pasado, Luis y Olivia <u>sufrieron</u> una enfermedad exótica.

Translation 7: Last summer, Luis and Olivia suffered an exotic disease.

8. Anoche, mi primo y yo ______ (perder) la receta de mi tía.

<em>Explanation 8:</em><em> Since the action of losing the recipe happened only once in the past, the verb must be conjugated in the preterite. </em>

Answer 8: Anoche, mi primo y yo <u>perdimos</u> la receta de mi tía.

Translation 8: Last night, my cousin and I lost my aunt's recipe.

9. Cuando era pequeña, Sara ______ (bailar) ballet todos los lunes y  miércoles. Ayer Sara _____ (bailar) ballet en el recital de la universidad.usually happened in the past, the verb must be conjugated in the imperfect past.

<em>Explanation 9:</em><em> Since the action of dancing ballet usually happened in the past when Sara was a child, the verb must be conjugated in the imperfect past. When she danced only once yesterday in the recital, this verb must be conjugated in the preterite.</em>

Answer 9: Cuando era pequeña, Sara <u>bailaba</u> ballet todos los lunes y miércoles. Ayer, Sara <u>bailó</u> ballet en el recital de la universidad.

Translation 9: When she was a child, Sara danced ballet every Monday and Wednesday. Yesterday, Sara danced ballet at the university recital.

10. La semana pasada, (yo) le ______ (escribir) un mensaje electróico a mi papá. Antes (yo) ______ (escribir) las cartas a mano o con una máquina de escribir.

<em>Explanation 10:</em><em> Since the action of writing a mail happened only once last week, the verb must be conjugated in the preterite. Before, she wrote usually by hand, so this verb must be conjugated in the imperfect past.</em>

Answer 10: La semana pasada, (yo) le <u>escribí</u> un mensaje electrónico a mi papá. Antes (yo) <u>escribía</u> las cartas a mano o con una máquina de escribir.

Translation 10: Last week, I wrote an email to my dad. Before, I wrote the letters by hand or with a typewriter.

<h2><em>Spymore</em></h2>
You might be interested in
Cuáles son las características de la gramática​
Phantasy [73]

Answer:

Características de la gramática:

Carácter sincrónico y actual, se ocupa de describir todos los elementos que constituyen a un determinado sistema lingüístico. Carácter descriptivo, expone organizadamente todas las unidades que estructuran el Lenguaje.

6 0
3 years ago
. Lamentablemente, (4)
Semenov [28]

Answer:

You answered (blank) right now on vacation, so I have to travel alone. So I prefer an organized trip with a guide who speaks Spanish. Yes, that

Explanation:is the translation if that’s not what you wanted?

3 0
3 years ago
Hay _____ a lo largo de todo el pais.
irga5000 [103]
I believe the answer is c

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Please follow the directions and answer these.
Kisachek [45]

Answer:

1. El padre 2. La abuela 3. El primo 4. La hermana 5. La prima 6. el abuelo 7.el hermano 8. La tia 9. Los tios 10. La hermana

5 0
3 years ago
Culinary arts refers to which of the following?
Ostrovityanka [42]
B. Cooking and preparing food

Whenever someone is going to culinary school, they are learning how to become a professional chef! Culinary arts just refers to the cooking realm altogether. Hope this helps!
8 0
3 years ago
Other questions:
  • las puntuaciones obtenidas por un grupo de estudianes en un examen han sido las sigueintes 15 ,20, 15 18 22 13 13 16 15
    5·1 answer
  • Please translate this into Spanish<br> At 4:00 we will be serving<br> Tickets will be $3.00
    6·1 answer
  • The correct conjugation of the verb in parentheses.
    6·1 answer
  • Help me write a short description in Spanish please !
    5·1 answer
  • 4.) Escoge la palabra correcta para la oración. La mujer _____ el pelo.
    12·2 answers
  • Cuál es la imagen de cubría su cabeza con una cofia blanca
    15·1 answer
  • 8. Yo _____<br> (pedir) pescado con arroz.
    12·1 answer
  • Can someone fill this out?
    11·2 answers
  • Lee las instrucciones del papá de Belinda y escríbelas de nuevo en imperativo.
    15·1 answer
  • En la escuela (A2)
    10·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!