1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Natasha_Volkova [10]
3 years ago
13

5 - El incidenteFill in the blanks Activity Hide details InstructionsFill in the blanks with the reflexive verbs from the list.

Not all verbs are used but no verb is used more than once. March 15 8:00 AM (late) 2 attempts remaining Grade settings External references236-239 Grammar presentation Tutorial Questions Word Bank reference acordarse afeitarse despertarse enojarse irse lavarse levantarse llamarse maquillarse ponerse preocuparse probarse quedarse secarse sentarse vestirse Luis (1) todos los días a las seis de la mañana. Luego entra en la ducha y (2) el pelo con champú. Cuando sale de la ducha, usa la crema de afeitar para (3) delante del espejo. Come algo con su familia y él y sus hermanos (4) hablando un rato. Cuando sale tarde, Luis (5) porque no quiere llegar tarde a la clase de español. Los estudiantes (6) nerviosos porque a veces (sometimes) tienen pruebas sorpresa en la clase. Ayer por la mañana, Luis (7) con su hermana Marina porque ella (8) tarde y pasó mucho tiempo en el cuarto de baño con la puerta cerrada. —¿Cuándo sales, Marina?— le preguntó Luis. —¡Tengo que (9) porque voy a salir con mi novio y quiero estar bonita!—, dijo Marina. —¡Tengo que (10) ya, Marina! ¿Cuándo terminas? —Ahora salgo, Luis. Tengo que (11) . Me voy a poner mi vestido favorito. —Tienes que (12) de que viven muchas personas en esta casa, Marina.

Spanish
1 answer:
goldfiish [28.3K]3 years ago
8 0
<h2>Answer:</h2>

We have the following list of reflexive verbs:

acordarse

afeitarse

despertarse

enojarse

irse

lavarse

levantarse

llamarse

maquillarse

ponerse

preocuparse

probarse

quedarse

secarse

sentarse

vestirse

Luis se levanta todos los días a las seis de la mañana. Luego entra en la ducha y se lava el pelo con champú. Cuando sale de la ducha, usa la crema de afeitar para afeitarse delante del espejo. Come algo con su familia y él y sus hermanos se quedan hablando un rato. Cuando sale tarde, Luis se preocupa porque no quiere llegar tarde a la clase de español. Los estudiantes se ponen nerviosos porque a veces tienen pruebas sorpresa en la clase. Ayer por la mañana, Luis se enojó con su hermana Marina porque ella se despiertó tarde y pasó mucho tiempo en el cuarto de baño con la puerta cerrada. —¿Cuándo sales, Marina?— le preguntó Luis. —¡Tengo que maquillarme porque voy a salir con mi novio y quiero estar bonita!—, dijo Marina. —¡Tengo que irme ya, Marina! ¿Cuándo terminas? —Ahora salgo, Luis. Tengo que vestirme . Me voy a poner mi vestido favorito. —Tienes que acordarte de que viven muchas personas en esta casa, Marina.

_____________________________

We use Reflexive verbs to point out that a person carries out an action to or<em> for himself </em>or<em> herself. </em>For instance, Luis se levanta is a sentence that tells us that Luis carries out the action to wake up <em>for himself. </em>Another example is Tengo que vestirme tells us that Marina carries out the action <em>for herself. </em>It's important to say that reflexive verbs are used with reflexive pronouns and these are recorded in the table below. There are two forms of setting a reflexive pronoun:

1. Before a conjugated verb.

2. Attached to the end of the verb whenever the verb is not conjugated, such as infinitives or gerunds or if the verb is an affirmative informal command.

For instance:

Se levanta stands for the 1. form

Maquillarme stands for the 2. form

You might be interested in
GETS BRAINLIEST NEED NOW LIKE AND THANKS 5 STARS: explain planning steps for a vacation or a trip abroad; tell about a vacation
polet [3.4K]

Answer:

Well one place I would recommend that I have gone to it’s Cuba and what I would do is first buy the plane ticket pretty expensive so I wouldn’t buy it in her well to be more specific not in vacation month I will buy it around in December and buy it for the next year since the plane tickets go higher when vacations come closer another tip would be please package your luggage in paper that it’s visible and that if you can make it unique so that it would be easier to find in the airport Well one place I would recommend that I have gone to it’s Cuba and what I would do is first buy the plane ticket pretty expensive so I wouldn’t buy it in the well to be more specific not in vacation months I will buy it around in December and buy it for the next year since the plane tickets go higher when vacations come closer another tip would be please package your luggage in paper that it’s visible and that if you can make it unique so that it will be easier to find in the airportFor hotels I would recommend the same thing that I did for airplanes reserve a month month before the trip and it will cost way less and find a hotel where you have a lot of places around so it will be more fun for example last year I went and I choose a hotel the had beaches around

And a lots of fantastic restaurants and places to shop it was amazing to experience another thing would be if you go with family members that are willing to hold them always by the hand don’t be like me I almost lost my brother in the airport last year it was so scary so basically yeah those would be the tips

Explanation:

8 0
3 years ago
Lee y escoge la frase mejor relacionada con la imagen. Read and choose the sentence that best relates to the image.
Vesnalui [34]

Answer: La señora limpia la alfombra

Explanation:

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Using the verb SALIR (to leave) follow the instructions and the model
Veseljchak [2.6K]
1. Mi abuela María salió a las siete
2. Yo salí a las cuatro y siete
3. Mi tía mercedes salió a las ocho
6 0
3 years ago
Completa las oraciones con el imperfecto de los verbos.
natali 33 [55]
<h3>Complete the sentences with the imperfect.</h3>

1. El doctor dijo que no ____ (ser) nada grave.

Answer 1: era

El doctor dijo que no era nada grave.

The doctor said it was nothing serious.

-

2. El doctor ____(querer) ver la nariz del niño.

Answer 2: quería

El doctor quería ver la nariz del niño.

The doctor wanted to see the child's nose.

-

3. Su mamá ____ (estar) dibujando cuando Miguelito entró llorando.

Answer 3: estaba

Su mamá estaba dibujando cuando Miguelito entró llorando.

His mother was drawing when Miguelito came in crying.

-

4. Miguelito ____ (tener) la nariz hinchada (swollen). Fueron al hospital.

Answer 4: tenía

Miguelito tenía la nariz hinchada. Fueron al hospital.

Miguelito had a swollen nose. They went to the hospital.

-

5. Miguelito no ____ (ir) a jugar más. Ahora quería ir a casa a descansar.

Answer 5: iba

Miguelito no iba a jugar más. Ahora quería ir a casa a descansar.

Miguelito was not going to play anymore. Now he wanted to go home to rest.

-

6. Miguelito y sus amigos ____ (jugar) al béisbol en el patio.

Answer 6: jugaban

Miguelito y sus amigos jugaban al béisbol en el patio.

Miguelito and his friends played baseball in the yard.

-

7. ____ (Ser) las dos de la tarde.

Answer 7: Eran

Eran las dos de la tarde.

It was two in the afternoon.

-

8. Miguelito le dijo a la enfermera que ____ (dolerle) la nariz.  

Answer 8: le dolía

Miguelito le dijo a la enfermera que le dolía la nariz.

Miguelito told the nurse that his nose hurt.

-

\textit{\textbf{Spymore}}​​​​​​

4 0
3 years ago
_____________ botar basura en las calles. Nadie Alguien Ni Todos
Talja [164]
Ni botar basura en las calles.= Do not throw garbage in the streets.
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Mil doscientos doce - docientos catorce = _______________
    9·1 answer
  • Tú ___________ mucho dinero! Correct verb form?
    13·2 answers
  • Ejemplo de divulgación científica
    13·1 answer
  • Para hacer una llamada de EEUU a España, se necesita
    12·2 answers
  • The last syllable is stressed if the word ends in a consonant that is not n or [blank]
    11·1 answer
  • Maize is called monocot plant, why? dive any tworeasons opss subject is science
    6·1 answer
  • Hellllpppp pleaseeee
    12·2 answers
  • Manuel y Federico ayudan a la gente cuando hay un incendio.
    11·1 answer
  • Es importante que _________ muchas frutas y verduras todos los días.
    14·2 answers
  • Fill in the blank with the correct conjugation of the verb in parentheses
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!