Answer:
Resenting this, Philip II of Spain decided to invade England to overthrow Protestantism and establish Catholic rule there. The English fleet had clear superiority in gunnery and naval tactics. It dealt the Spanish Armada a terrible blow in the English Channel
Explanation:
Answer: c. The passage describes a result of specific actions.
Explanation:
When using cause and effect to present information, something is said to have happened (cause) or not happened and then the effects for same are then listed. The passage will therefore describe the effects of specific actions.
In the above scenario by Bhagavad Gita, if a person does not perform Vedic duties (cause), they will not achieve freedom from reactions to activities which is the effect.
Explanation:
he was raised in the military tradition and spent much time in the army
Answer: Thomas Woodrow Wilson
Explanation: had to study that president...