1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
kompoz [17]
3 years ago
15

DURING the whole of a dull, dark, and soundless day in the autumn of the year, when the clouds hung oppressively low in the heav

ens, I had been passing alone, on horseback, through a singularly dreary tract of country, and at length found myself, as the shades of the evening drew on, within view of the melancholy House of Usher. I know not how it was—but, with the first glimpse of the building, a sense of insufferable gloom pervaded my spirit. I say insufferable; for the feeling was unrelieved by any of that half-pleasurable, because poetic, sentiment, with which the mind usually receives even the sternest natural images of the desolate or terrible. I looked upon the scene before me—upon the mere house, and the simple landscape features of the domain—upon the bleak walls—upon the vacant eye-like windows—upon a few rank sedges—and upon a few white trunks of decayed trees—with an utter depression of soul which I can compare to no earthly sensation more properly than to the after-dream of the reveller upon opium—the bitter lapse into every-day life—the hideous dropping off of the veil. There was an iciness, a sinking, a sickening of the heart—an unredeemed dreariness of thought which no goading of the imagination could torture into aught of the sublime. What was it—I paused to think—what was it that so unnerved me in the contemplation of the House of Usher? It was a mystery all insoluble; nor could I grapple with the shadowy fancies that crowded upon me as I pondered. I was forced to fall back upon the unsatisfactory conclusion, that while, beyond doubt, there are combinations of very simple natural objects which have the power of thus affecting us, still the analysis of this power lies among considerations beyond our depth. It was possible, I reflected, that a mere different arrangement of the particulars of the scene, of the details of the picture, would be sufficient to modify, or perhaps to annihilate its capacity for sorrowful impression; and, acting upon this idea, I reined my horse to the precipitous brink of a black and lurid tarn that lay in unruffled lustre by the dwelling, and gazed down—but with a shudder even more thrilling than before—upon the remodelled and inverted images of the gray sedge, and the ghastly tree-stems, and the vacant and eye-like windows.
2 Nevertheless, in this mansion of gloom I now proposed to myself a sojourn of some weeks. Its proprietor, Roderick Usher, had been one of my boon companions in boyhood; but many years had elapsed since our last meeting. A letter, however, had lately reached me in a distant part of the country—a letter from him—which, in its wildly importunate nature, had admitted of no other than a personal reply. The MS. gave evidence of nervous agitation. The writer spoke of acute bodily illness—of a mental disorder which oppressed him—and of an earnest desire to see me, as his best and indeed his only personal friend, with a view of attempting, by the cheerfulness of my society, some alleviation of his malady. It was the manner in which all this, and much more, was said—it was the apparent heart that went with his request—which allowed me no room for hesitation; and I accordingly obeyed forthwith what I still considered a very singular summons.

Read the passage on the left to answer the following questions:
1)
What effect does the first sentence of the story have upon the reader?

A)
It makes the reader believe that the House of Usher is evil.


B)
It makes the reader believe that the main character is evil.


C)
It causes the reader to feel a sense of scathing contempt for what will happen.


D)
It causes the reader to feel a sense of gloom and foreboding about what will happen.


2)
What are TWO effects of the author's choice to have the narrator focus his attention upon the House of Usher in the opening paragraph?

A)
It makes the reader question the sanity of the narrator.


B)
It makes the reader question if the House of Usher is real.


C)
It makes the reader decide that the house must not be so bad.


D)
It makes the reader share the narrator's preoccupation with the house.


E)
It makes the reader wonder why the house leaves such a powerful impression.
English
1 answer:
posledela3 years ago
3 0

Answer:

  1. D) it causes the reader to feel a sense of gloom and foreboding about what will happen.
  2. E) it makes the reader wonder why the house leaves such a powerful impression

You might be interested in
Why did Gawain continue to wear his green lace sash when he returned to King Arthur’s court? What did the other members start to
vekshin1
1. This relates to the story of Sir Gawain and the Green Knight. After Gawain rode in order to find the Green Chapel and face the Green Knight he stays at the castle of the local lord who proposes him a game. He will give Gawain what he caught that day and Gawain was to give him whatever he won that day. On the last day lords wife gives Gawain a green sash that will make him invulnerable and he will need it if he is to survive the meeting with the Green Knight. He withholds this from the lord. Gawain thus breaks his promise and it serves as a reminder of his failure to uphold the knightly ideals. This is why he decides to wear it, as a reminder of his failure.

2. After his fight with the Green Knight, who turned out to be the lord Gawain stayed with, he recounts the tale of his ordeal to his fellow knights. He explains them the importance of the green sash as well. They laugh but agree suggest they begin wearing them for his sake. It is thus through the ages seen as the symbol of honor. 
6 0
3 years ago
I need a paragraph if not more. A link to the story will be provided below
horrorfan [7]
Some points to help you
Changes-

She learned many life lessons;the consequences of greediness, acceptance of her self, the value of work

Irony- Situationally irony because she ends up trying to replace a fake diamond necklace while think it's real. This then ends her up in poverty.

Start-
She was greedy and arrogant
Lazy because her husband did all the work
Manipulative towards her husband

End-
Tired from all the work
Grateful
Learned that money wasn't everything
Guiltful towards her husband for putting them in that situation
3 0
3 years ago
Please tell me what I need to improve and how to improve it also tell me what I should put for my conclusion. Thank you!
kirill115 [55]
This sounds pretty good actually!
5 0
4 years ago
Read 2 more answers
Tense and rigid atmosphere inside the Potiphar's home.
Ganezh [65]

Answer:

i need more information

Explanation:

5 0
4 years ago
Which best describes Turner’s conflict with himself at the end of Lizzie Bright and the Buckminster Boy.
sveticcg [70]

Answer:

could you put the end of the story?

Explanation:

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Which of the following would be the most effective evidence? A. the results of a scientific study B. the author’s thoughts and c
    6·2 answers
  • Whats the origin of:
    6·1 answer
  • Match each excerpt to the rhetorical device it uses.
    13·2 answers
  • 11. According to the passage, stuttering will be a life-long problem for *
    13·2 answers
  • What is literacy and why does it matter
    7·1 answer
  • Helppp asapppp!!!!!!!!!
    8·1 answer
  • Explain the history of the holiday (hanukkah). How did<br> it get started? (2-3 sentences)
    10·1 answer
  • SETTING A PURPOSE In The Tempest, Prospero, who has
    12·1 answer
  • Why might the unnamed first-person narrator be telling the story during the exposition in The Time Machine?
    5·1 answer
  • These sentences are from the passage.
    6·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!