First person point of view
Explanation:
1 Denmark; Europe
2 Boston; Atlantic Ocean; Massachusetts
3 Rosario Ferré; Puerto Rico
4 Carl Sagan;
5 Times Square; Forty- Second Street
6 United States
7 Key West; Gulf of Mexico
8 Colorado River; Grand Canyon National Park
9 Washington D.C; Blue Ridge Mountains
10 Mr Jimenéz; Saturn; Jupiter
Answer:
Because of the expense, the level of dangerousness and because the cold war had already ended.
Explanation:
With the end of the cold war, the space race was no longer so important that there was no reason to maintain a dispute with Russia. In addition, space exploration was a very high investment for the government, which preferred to invest in things that are more popular and accessible to everyone, such as commercial travel. This economic issue, added to the danger that space explorations posed, meant that the government had no interest in supporting international travel.
<u>Answer:</u>
(A) The first sentence lists specific conditions followed by what might eventually happen.
(C) The second sentence starts with the expression “for this reason”.
(D) The second sentence lists potential consequences of the situation described.
These features of the passage identify it as using a cause-and-effect structure
<u>Explanation:</u>
"Cause and effect" is a common way to explain reasons of why something happened. Writer organizes the information with this type of structure.
In the given passage, first the issue is identified that the people of the country do not have the old prince, so the effect is that they must live under the new one. Then it also describes the reason that they are slow to take up arms, in the next sentence. It is giving the consequences of one situation and describing the other as per option D.