1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
aliya0001 [1]
3 years ago
5

The passage suggests that Napoleon is motivated by a desire for control over the farm. Which details from the text support this

inference?
On the third Sunday after Snowball's expulsion, the animals were somewhat surprised to hear Napoleon announce that the windmill was to be built after all. He did not give any reason for having changed his mind, but merely warned the animals that this extra task would mean very hard work, it might even be necessary to reduce their rations. The plans, however, had all been prepared, down to the last detail. A special committee of pigs had been at work upon them for the past three weeks. The building of the windmill, with various other improvements, was expected to take two years.

That evening Squealer explained privately to the other animals that Napoleon had never in reality been opposed to the windmill. On the contrary, it was he who had advocated it in the beginning, and the plan which Snowball had drawn on the floor of the incubator shed had actually been stolen from among Napoleon's papers. The windmill was, in fact, Napoleon's own creation. Why, then, asked somebody, had he spoken so strongly against it? Here Squealer looked very sly. That, he said, was Comrade Napoleon's cunning. He had seemed to oppose the windmill, simply as a maneuver to get rid of Snowball, who was a dangerous character and a bad influence. Now that Snowball was out of the way, the plan could go forward without his interference. This, said Squealer, was something called tactics. He repeated a number of times, "Tactics, comrades, tactics!" skipping round and whisking his tail with a merry laugh. The animals were not certain what the word meant, but Squealer spoke so persuasively, and the three dogs who happened to be with him growled so threateningly, that they accepted his explanation without further questions.

The passage suggests that Napoleon is motivated by a desire for control over the farm. Which details from the text support this inference?

Select THREE options.
1.Napoleon forces Snowball to leave the farm by expulsion.
2.Napoleon decides to help Snowball build the windmill.
3.Napoleon steals Snowball’s plans and claims them as his own.
4.Napoleon claims to have been an advocate of the windmill.
5.Napoleon plans to modernize the farm to be more efficient.
English
2 answers:
IgorLugansk [536]3 years ago
6 0

Options selected: number 1, number 3 and number 4.

Number 1: Napoleon sent the dogs to chase Snowball and kill him.

Number 3: the Squealer said were originally from Napoleon but Snowball stole them

Number 4: Napoleon waited for a better time to build the windmill because he did not want Snowball to get the credit.

<em>"Animal Farm"</em> is a novel written by <em>George Orwell</em>. Published in London by the year 1945, the novel is an allegory of the Russian Revolution and the following years when Joseph Stalin ruled the USSR.


miss Akunina [59]3 years ago
4 1

Answer:C,D,E

Explanation:

You might be interested in
In are our nation's treasures in danger what is the author's point of view about the people who damage national parks
soldi70 [24.7K]
Gordon refers to these people as "souvenir hunters." A souvenir hunter is someone who takes a small piece of a national park (for example a rock or a leaf) as a memento. Since the souvenir is so small, these people may not realize the damage they are causing; however, since so many people visit these parks, all the tiny "souvenirs" add up to a lot of damage. 
8 0
4 years ago
What can you infer about Goodman Brown's feelings from the statement? He is losing confidence in his religious faith. He is very
Sonja [21]

Answer:

Answer is D (He is very helpful)

8 0
3 years ago
Which sentence best states the central idea of the text?
VikaD [51]

Answer:The Harlem Renaissance was a period of time in New York City when

African Americans came together to express themselves in new and

artistic ways.

Explanation:

7 0
3 years ago
The term magical realism was first used by ?
Inessa [10]

By a scholar to describe paintings that contained dreamlike images

7 0
3 years ago
Please help I’ll give brainliest to the best answer &gt;o&gt; Questions About Journey North.
DedPeter [7]

Answer:

I dont know the answer to this question. Ask, luki.

Explanation:

If you need any more help, ask Brainly. Have a nice day!

6 0
3 years ago
Other questions:
  • Infer Describe the gifts that Mr. Pirzada gives Lilia and how Lilia cares for these gifts. Why might she feel she should not eat
    9·1 answer
  • When and where does the story of Odysseus begin
    13·2 answers
  • If Danielle were to have studied she would have passed the test
    12·1 answer
  • (1) Whenever you buy a present, you should consider the interests of the receiver. (2)
    14·2 answers
  • Both the teachers and the students enjoyed their day away from school.
    15·1 answer
  • Which author is normally responsible for sharing reprints of a publication with readers?
    14·2 answers
  • Explain Advance Directives
    10·1 answer
  • Long Distance Love
    9·1 answer
  • Free plus brainiest<br> .......
    12·2 answers
  • 20 POINTS!!!!!!!!!!!!!!!!
    10·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!