1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
bazaltina [42]
3 years ago
15

Read this sentence from the text: For many months, the gigantic struggle then imminent had been painfully discernible to far-see

ing men. Which of these statements is true based on the information provided?
English
1 answer:
lesya [120]3 years ago
5 0

For many months, the gigantic struggle then imminent had been painfully discernible to far-seeing men.

Which of these statements is true based on the information provided?

the war could not have been predicted.

the coming war was obvious to some people.

the struggle went on for many months.

watching the conflict was quite painful.

Answer:

From information provided, <u> the coming war was obvious to some people. </u>

Explanation:

Based on the sentence from the text, it is quite clear that the coming war was obvious to some people because according to the text, "the gigantic struggle then imminent had been painfully discernible to far-seeing men." which suggests that from the ongoing struggle, it was imminent that it would escalate to a war to "far-seeing men"

You might be interested in
How does Washington Irving’s use of the third-person omniscient narrator in "Rip Van Winkle" affect the meaning and development
Tomtit [17]

Use of third person omniscient narrator allows the author to give the reader the private and intimate details about Tom's life and character.

<u>Explanation:</u>

In "The devil and Tom Walker", Washington Irving makes use of third person narrative. With the use of this, he makes the readers know about the private and intimate details about the life of Tom and his character.

For example he describes the unhappy marriage : her voice was often heard in wordy warfare with her husband; and his face showed that their conflicts were not simply confined to words. If it was told in the first person point of view, it would have told intimate but inaccurate details about Tom which would have been biased.

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which of the following is not a purpose of a nonfiction text?
Mariulka [41]

Answer:

c

Explanation:

really?

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Directions: Read the following selection, and answer the question that follows.
Elenna [48]
The answer is B. Imagery is like... it the thing that helps you picture things in your imagination, hence the word imagery. It's always descriptive. Hope that helps you in the future on how to tell what imagery is.
7 0
4 years ago
Which two traits does Marianne learn the value of through her experience?
Feliz [49]
Where do the answers show up at?
6 0
3 years ago
Put the words in the right order to describe the noun.<br> an<br> older<br> active<br> gorilla
fenix001 [56]
An active older gorilla
4 0
3 years ago
Other questions:
  • With love’s light wings did i o'erperch these walls, for stony limits cannot hold love out, and what love can do, that dares lov
    10·1 answer
  • Those who worked to pay their way to America were called:
    13·1 answer
  • Which two details in the passage support the idea that Darcy is also prejudiced against Elizabeth?
    11·2 answers
  • Explain three properties of the media you identify that qualify it as propaganda in your eyes What message is being portrayed, a
    12·1 answer
  • 19 Of course this query could have no reference to my situation. Yet, unreasonable as it may appear, I confess that my feelings
    7·2 answers
  • tell me wright one full paragraph of things you like to do some things i like is hiking camping swimming fishing gymnastics danc
    10·2 answers
  • In Discovery, find the article cited below:
    13·1 answer
  • Read the passage.
    7·2 answers
  • PLEASE HELP! I WILL GIVE BRAINLIEST! Why were political matters discussed at the games?
    15·2 answers
  • Consider the projected growth of the business occupations. Discuss how these occupations are
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!