1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
liubo4ka [24]
3 years ago
5

1. What are some allusion in "Goodbye to all that" by Joan Didion? Explain why it is an allusion.

English
1 answer:
sattari [20]3 years ago
7 0

Explanation:

1. I read the whole essay and the only allusion that she uses is Xanadu. Joan Didion writes, nobody lives at Xanadu meaning nobody lives in the paradise.

Allusion is a brief and indirect reference to a person, place, thing or idea of historical, cultural, literary or political significance. It does not tell in detail the thing, idea, place or person.

Xanadu is a mitical place. It is located in the north of Shangri La that was introduced in 1933 in the fictional novel Lost Horizon by author James Hilton.

2.- The symbol that Joan Didion uses is that nobody lives at Xanadu that it is paradise on earth for her because New York was appealing to the author even though she was not well paid and didn't have the best food on the table.  

You might be interested in
Write two additional words that properly use the circled prefix prefix is un
anyanavicka [17]

un-likely, unknown beacause its un and likley put together and un and known put together


hope im correct


7 0
3 years ago
Which is the closest antonym for the word former?<br> Current<br> Terrific<br> Crude<br> Timid
Alina [70]

Answer:

Timid

Explanation:

3 0
3 years ago
I just watch<br> Or<br> I just watched
bazaltina [42]

Answer:

I just watched.........

7 0
2 years ago
Read 2 more answers
What are some similarities you see in the way school is taught in the story to the way students learn online now? from the book
Jobisdone [24]

Some similarities between the story depicted in the book "The Fun They Had" and the online schools of today are the ease of access and the lack of socialization.

In the book "The Fun They Had", the students are taught within their house by a mechanical teacher. This offers the students many benefits but also comes with many drawbacks. Similar to the way students learn in online schools today, the students are lacking in socialization and "<u>fun time</u>" with other students their age, and in return benefit from the ease of access and inclusion that is offered by online schooling.

I believe the story offers an accurate depiction of what schooling may be like in the year 2155, in fact, it may be even more advanced and inclusive than that of the story. Technology is advancing at exponential rates and we can only wonder what kind of resources will be available by then, but it is logical to think schooling will become ever more inclusive and beneficial.

To learn more visit:

brainly.com/question/21629926?referrer=searchResults

4 0
3 years ago
Dramatic irony means that
lyudmila [28]
A. The audience knows something the character or characters dont
7 0
3 years ago
Other questions:
  • Who is Wes Moore and what book did he write
    8·1 answer
  • Plzz Help me !!!! Five rate star and a thank you !!
    12·2 answers
  • Read the passage from Initiation. Millicent brushed back a strand of hair. It was stiff and sticky from the egg that they had br
    15·2 answers
  • (1) Having different abilities does not make my hopes and dreams less important than a typical person's dreams for his life. (2)
    12·1 answer
  • Directions: Select the misplaced modifier in the sentence.Which modifier is misplaced in the sentence?
    7·1 answer
  • Shakespeare implied a belief that _______ is a higher art form than plays. A. song B. poetry C. the short story D. the novel
    10·2 answers
  • NEED HELPS ASAP!WILL MARK AS BRAINLIEST
    5·1 answer
  • The passage supports all of the following statements about Jacob's job except that ( from the story Whimpering Wanderlust)
    9·1 answer
  • Who is the richest man in the world​
    13·1 answer
  • What belief does Cugoano explicitly state in this passage? Which text detail directly supports Cugoano's belief? In this, as wel
    13·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!