Answer:
Explanation:
So the history of Colombia includes the settlements and society by indigenous peoples, most notably, the Muisca Confederation, Quimbaya Civilization, and Tairona Chiefdoms; the Spanish arrived in 1499 and initiated a period of annexation and colonization, most noteworthy being Spanish conquest of the Muisca; ultimately creating the Viceroyalty of New Granada, with its capital at Bogotá. Independence from Spain was won in 1819, but by 1830 the "Gran Colombia" Federation was dissolved. What is now Colombia and Panama emerged as the Republic of New Granada. The new nation experimented with federalism as the Granadine Confederation (1858), and then the United States of Colombia (1863), before the Republic of Colombia was finally declared in 1886. Panama seceded in 1903. Since the 1960s, the country has suffered from an asymmetric low-intensity armed conflict, which escalated in the 1990s, but then decreased from 2005 onward. The legacy of Colombia's history has resulted in one of the most ethnically and linguistically diverse countries in the world giving rise to a rich cultural heritage; while varied geography, and the imposing landscape of the country has resulted in the development of very strong regional identities
The answer to your question is gunpowder weapons.
siege warfare.
armored cavalry.
Hoped I Helped!
The passage is:
"The world will little note nor long remember what we say here, but it can never forget what they did here. It is for us the living rather to be dedicated here to the unfinished work which they who fought here have thus far so nobly advanced. It is rather for us to be here dedicated to the great task remaining before us--that from these honored dead we take increased devotion to that cause for which they gave the last full measure of devotion--that we here highly resolve that these dead shall not have died in vain, that this nation under God shall have a new birth of freedom...."
The correct answer is C) explain the higher purpose of the civil war.
<em>According to the passage, Abraham Lincoln's chief purpose of the address was to explain the higher purpose of the civil war.
</em>
The excerpt of the passage is from The Gettysburg Address, of Abraham Lincoln.
The Gettysburg Address is one of the most famous speeches of Abraham Lincoln. This speech was delivered at the dedication of the National Cemetery at Gettysburg, Pennsylvania on November 19, 1863.
Answer:
The American Indian association managed to mostly acquire land rights where their heritage and cultural practices could be preserved. The national farm workers association mostly won their rights in the struggle against industrialists who took their land by controversial means and they managed to keep their agricultural way of life as an important one.
Explanation:
A)the quantities of gold and silver brought back to Italian explorers
<span>b)concentration of riches in the hands of the king and his court </span>
<span>c)their participation in trade between Europe and the East </span>
<span>d)the location of the Vatican in Italy</span>