Although most of the story takes place at sea I do believe it was near Havana, Cuba. So I think it would be false because it it not exactly "in" Cuba. Evaluation, meaning to judge or determine significance, worth, or quality of something so I would say it deals with worth.
Answer:
C. Goemon does not trust his rescuers.
Explanation:
We see in the passage that fishermen prepare to eat and that sailor explains to them how to use the fork. However, the passage quotes Goemon that warily states the food might be poisonous.
<u>This can tell us that Goemon does not trust sailors and he thinks that they might have poisoned the food in order to kill them.</u> He is suspicious and afraid of these people and warns his fellow about the possible danger and his doubts.