1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
rjkz [21]
3 years ago
8

Part A Read these sentences from Paragraph 3 of the passage. What he most loved, that I most hated. That which to him was a grea

t evil, to be carefully shunned, was to me a great good, to be diligently sought; and the argument which he so warmly urged, against my learning to read, only served to inspire me with a desire and determination to learn. Which definition best expresses the connotative meaning of the word warmly as the author uses it in the second sentence? quietly and seriously impatiently and quickly angrily and pointedly lovingly and gently Part B What effect does the author's use of the word warmly have on the meaning of this passage? It shows that Mr. Auld feels strongly that Douglass should not learn to read. It shows that Mr. Auld realizes that his wife may be right about Douglass. It shows that Mr. Auld wants Douglass to have a good future. It shows that Mr. Auld has genuinely warm feelings for Douglass.
English
2 answers:
Snowcat [4.5K]3 years ago
6 0

Answer:To Douglass, his learning to read was of great value; to Mr. Auld, it was dangerous. C

Explanation: i DID THE TEST

klemol [59]3 years ago
4 0

Hello there!

Part A.

Connotative meaning is the emotional or cultural meaning that you give to a certain term. In the narrative of the Life of Frederick Douglass, the connotative meaning that the author gives to the word "warmly" in the second sentence should be "quietly and seriously".

<em>Argument:</em> Since Mrs. Auld does not know how to treat a slave -because she has never had a slave before- wants to teach Douglass how to read. She assumes that he is warmly urged to learn, but nobody hears him screaming for a better life.

Part B.

The effect that the author uses within the word "warmly" in this passage is that Mr. Auld feels strongly that Douglass should not learn to read.

<em>Argument:</em> When Mr. Auld notices that his wife is teaching Douglass how to read, he gives her a lesson. He said to her that teaching a slave how to read is forbidden and illegal, and he stands out the point that if slaves start knowing the basics such as reading, they would not want to be slaves anymore and people like them -Mr. and Mrs. Auld- would not have servitude.

You might be interested in
Annotate: In paragraph 10, highlight one example of how a friendship can be risky. Underline one example of how a friendship can
hodyreva [135]

Answer:

- Risky: "Other people can let us down, insult or humiliate us, leading us to feel diminished and in danger."

- Helpful: "Yet we need other people to tell us when we have got our guesses right, and, when we get things wrong, to help us make more accurate assessments."

These two contrasting examples are marked as a key idea by telling us how bad and good friendship can be, and they have both advantages and disadvatages.

3 0
3 years ago
What are some ideas to increase involvement in school activities like dances or food drives?
Elenna [48]

It depends on the kids! However, in general, involving the students in making it- like a student council or something, gets them to promote it to their friends as well. Other ways are to have them come up with and vote for themes they'd want, so that they're actually excited about them. As for food drives, there could be a small incentive tied together with donating, like a small keychain or something.

I hope this helps!

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Select the correct answer.
TiliK225 [7]

Answer:

Its c

Explanation:

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Select the correct answer.
joja [24]

Answer:to embarrass the Confederate states

3 0
3 years ago
Which verb moods would be best to combine in an essay on what life would be like if all wars were ended?
GenaCL600 [577]

The verb moods that would be combined in an essay on what life would be like if all wars were ended are the indicative and subjunctive moods.

Explanation:

The verb mood indicates the attitude of the speaker towards what they are saying. In English, there are three verb moods: indicative, imperative, and subjunctive.

  • Indicative mood is used in most statements and questions. For example: <em>Unfortunately, there are still wars going on around the world.</em>
  • Imperative mood is used to express requests and demands. For example: <em>Close the door!</em>
  • Subjunctive mood is used in hypothetical or contrary-to-fact statements. Statements of this sort consist of two clauses: the if-clause and a clause containing the consequence of the action described in the if-clause. For example: <em>If there were no wars, the world would be a better place.</em>

In an essay on the given subject, statements that refer to what the situation around the world is like right now would be written in the indicative mood. When talking about what it would be like if there were no wars, we would use the subjunctive mood.

Learn more about the active and passive voice of verbs here: brainly.com/question/3524148

#LearnWithBrainly

8 0
3 years ago
Other questions:
  • 1. In her_____ rush to get to work, she forgot to take her keys.
    12·2 answers
  • what does Let us all hope the dark clouds of racial prejudice will soon pass away and the deep fog of misunderstanding will be l
    10·1 answer
  • Just number 4 plz and thanks
    10·1 answer
  • Which of the following best summarizes Roosevelt's list of four essential human freedon
    11·2 answers
  • The children, for their parents' anniversary, make dinner and spending the night at friends' houses.
    11·2 answers
  • Select one of the following prompts, which you will use to write an analytical essay of at least 750 words. Examine the world of
    8·1 answer
  • Victor's obsession with scientific discovery: convinces Elizabeth to break off their engagement. encourages Robert Walton to con
    15·1 answer
  • Read the sentence from a letter.
    5·2 answers
  • What are some benefits of
    9·1 answer
  • Question 3 of 5 Which sentence most clearly describes the mood, but not the tone, of a poem? A. The poet creates a feeling of jo
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!