The correct answers are map making, compasses, and square sails .
Map making made significant progress during the Age of Exploration (when Europeans were sailing to Asia). Thanks to maps that accurately included North and South America and their separation from Asia, sailors were better able to navigate their way around the globe.
Compasses also helped tremendously. These devices helped sailors to find their bearings and assess what direction they were heading.
Lastly, square sails helped in the process of traveling from Europe to Asia. During this period, caravels became ships developed by the Portuguese. These easily movable ships often used square sails as a means to direct their boat.
Answer:
B. Was the largest arena ever created for entertainment.
Explanation:
The Colosseum was commissioned by emperor Vespasian around 70-72 AD, it was intended to be a gift for the people of Rome. Vespasian´s son, emperor Titus, inaugurated it with 100 days of games and spectacles. These included gladiator duels and wild beast fights. It was used for four centuries, after that it was neglected. The Colosseum is a symbol of Rome and its tempestuous history.
Answer:
Land loss. The Dawes Act ended Native American communal holding of property (with crop land often being privately owned by families or clans), by which they had ensured that everyone had a home and a place in the tribe.
Explanation:
Which group from an earlier period in American history would most likely have supported the sentiments expressed in the passage above?
Which group from an earlier period in American history would MOST likely have supported the sentiments expressed in the passage above? Federalist opponents of the policies of Thomas Jefferson.
hoped that helped:)
The answer is true hope this helped