The meaning of the word 'ambling' as used in the passage is to WALK OR STROLL.
In the passage, the author is saying that, he finds it distasteful to strut before a small child who is walking or strolling in a relaxed manner.
The meaning of the word 'curtailed' as used in the passage is to BE DEPRIVED OF SOMETHING.
The author is saying in this line, that he is deprived of beauty.
A boy named Santosh was going to the market. He saw an umbrella lying on the road. He picked it up and went to police station. There he met the owner of the umbrella. He looked very angry and asked Santosh for explaining him. Santosh said 'I saw this umbrella on road so I brought it here.' The man believed him and took his umbrella back and returned home and Santosh went back to the market.
Question: Which of the following is true about functional text?
Options:
- A) Good readers use textual features such as titles, headings, different font sizes, and graphics to read and understand functional text.
- B) Good readers avoid varying their reading strategies as they approach functional texts.
- C) Good readers focus on the words in functional text, and they overlook how those words are presented on the page.
- D) Good readers know to save time when reading functional text by ignoring pictures and graphs that can distract them.
Answer: The correct answer is option: <u>A) Good readers use textual features such as titles, headings, different font sizes, and graphics to read and understand functional text.</u>
Explanation: Functional text is used for everyday information. Its objective is to help people function in your day-to-day life. Functional texts use graphics, different font sizes and other textual features in order to engage the readers and guide them by using instructional information. Good readers use the textual features in functional texts in order to read and understand the information.
I think the correct answer would be C. The correct sentence would be that "Florence is inland, not Venice. It is on a peninsula." Option A would not be true based on the statement that was stated above. It was not saying anything about being a city of Italy. Option C would be correct as it compares the two places.<span />