The first situation in which he used it to get himself out of a jam was when he was escaping from the cave in which he met smeagol, who we know is intensely aggressive when it comes to the ring. He slipped the ring on and it made him seemingly disappear. Another, much more trivial situation was when he bid everyone farewell at his birthday party basically as a show stopper (but also to avoid the judging eyes and boring personalities of his fellow hobbits).
The ring does not make Bilbo tougher, if anything, it makes him weaker. The power of the ring breaks him down mentally and physically.
Since the only figurative language we could identify in the passage is personification, we can choose "the personification emphasizes the distressed and..."
<h3>What is figurative language?</h3>
Figurative language consists of employing words in a way that gives them a different meaning, one that is not literal and that depends on the context for interpretation. Let's briefly describe the figurative languages mentioned in the question:
- Alliteration - the use of the same consonant sound in the beginning of words that are subsequent to each other.
- Metaphor - the comparison of different things without using the words "as" or "like".
- Personification - the act of giving inanimate objects human qualities or behaviors.
- Simile - the comparison of different things that makes use of "as" or "like".
The only one among those figurative languages that is present in the passage from "The Great Gatsby" is personification. It is found in the line below:
- "a foghorn was groaning incessantly on the Sound"
The action of groaning cannot really be made by an object. Humans groan when they make inarticulate sounds to express despair or when they are in pain. Thus, the narrator is using personification, giving the foghorn the human ability of groaning.
The purpose of such personification is to convey the idea that the narrator is distressed. The incessant foghorn reveals the narrator's mood, his difficulty to sleep and his sensation that something bad will happen.
Learn more about personification here:
brainly.com/question/24772036
#SPJ1
Answer:

Explanation:
Question: "<em>Which aspects of a story beat helps the reader understand the author's purpose?</em>"
Answers: Imagery, Repetition, Tone
Imagery: Imagery creates a visual image in the readers head. The image creates a scene or plot, making the reader understand the plot line and story better.
Repetition: Repetition in a story helps the reader understand the author's point because the point is repeatedly getting introduced or pt on the spotlight. This helps the reader know that the author wants them to focus on this specific thing.
Tone: Tone helps the reader understand the author's point because the author will write in a certain way, creating specific tone and dialogue for the reader.
Regards,
Mordancy
One cannot appeal a Supreme Court decision because the Supreme Court is the highest judicial authority in the United States. hope this helped <3