1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
r-ruslan [8.4K]
3 years ago
12

Is x=6 a linear function?

Mathematics
2 answers:
Oksana_A [137]3 years ago
4 0
Nope it doesn’t pass the vertical line test .
viktelen [127]3 years ago
3 0
No, it doesn’t pass the line test
You might be interested in
What is the measure of ZA?<br> 100"<br> A. 30<br> B. 50°<br> C. 70°<br> D. 130°
dmitriy555 [2]
Answe is B: 50
It needs to equal 180 so
100+30=130
180-130=50
8 0
3 years ago
to find the perimeter of the rectangle you can see the formula P=21+2W. find the perimeter P of a rectangle whose length L is 10
Olin [163]

Answer:

rectangle, the distance around the outside of the rectangle is known as perimeter. A rectangle is 2-dimensional; however, perimeter is 1-dimensional and is measured in linear units such as feet or meter etc.

The perimeter of a rectangle is the total length of all the four sides.

Perimeter of rectangle = 2L + 2W.

Example 1: Rectangle has the length 13 cm and width 8 cm. solve for perimeter of rectangle.

Solution:

Given that:

Length (l) = 13 cm

Width (w) = 8 cm

Perimeter of the rectangle = 2(l + w) units

P = 2(13 + 8)

P = 2 (21)

P = 42

Thus, the perimeter of the rectangle is 42 cm.

Example 2: If a rectangle's length is 2x + 1 and its width is 2x – 1. If its area is 15 cm2, what are the rectangle's dimensions and what is its perimeter?

Solution:

We know that the dimensions of the rectangle in terms of x:

 l = 2x + 1

w = 2x – 1

Since the area of a rectangle is given by:

A = l * w

We can substitute the expressions for length and width into the equation for area in order to determine the value of x.

A = l * w

15 = (2x + 1) (2x -1)

15 = 4x2 – 1

16 = 4x2

x = ±2

 

 Note that the value of x must be positive and therefore in our case, the value of x is 2. And now we have:

l = 5 cm

w = 3 cm

Therefore, the dimensions are 5cm and 3cm.

Now, substituting these values in the formula for perimeter, we will get

P = 2l + 2w

P = 2(5)+2(3)

P = 10+6

P = 16 cm

Example 3: Find the area and the perimeter of a rectangle whose length is 24 m and width is 12m?

Solution:

Given that:

length = L = 24m

width = W = 12m

Area of a rectangle:

A = L × W

A = 24 × 12

A = 188 m2

Perimeter of a rectangle:

P = 2L + 2W

P = 2(24) + 2(12)

P = 48 + 24

P = 72 m

Example 4: Find the area and perimeter of a rectangle whose breadth is 4 cm and the height 3 cm.

Solution:

Area = b×h = 4×3 = 12 cm2.

Perimeter = 2(b) + 2(h) = 2(4) + 2(3) = 8 + 6 = 14.

Example 5: Calculate the perimeter of the rectangle whose length is 18cm and breadth 7cm

Solution:

Given that:

L = 18 cm

B = 7 cm

Perimeter of rectangle = 2(length + breadth)

P = 2 (L + B)

P = 2 (18 + 7)

P = 50 cm

Example 6: Find the perimeter of rectangle whose length is 6 inches and width is 4 inches.

Solution:

P = 2(L + B)

P = 2(6 + 4)

P = 20 in

Example 7: A boy walks 5 times around a park. If the size of the park is 100m by 50m, find the distance the boy has walked. If he walks 100m in 5 minutes, how long will it take for him in total?

Solution:

Given that:

Length = L = 100m

Width = W = 50m

Rounds = 5

Time per 100m = 5minutes.

Perimeter of the park:

P = 2 L + 2 W.

P = 2 × 100 + 2 × 50

P = 200 + 100

P = 300 m

Total distance walked = 5 × Perimeter of the park.

= 5 × 300

= 1500 meters

Total time taken = Total distance walked × time taken to walk 1m.

= 1500 × 5/100

= 75minutes or 1hr 15minutes

6 0
3 years ago
Select the correct answer.
Colt1911 [192]
The answer is b 6a/b^7
5 0
3 years ago
Plz help! free brainlist and points! plz dont send wrong answers or false links<br> solve: 3x +7 =-8
asambeis [7]

Answer:

-5

Step-by-step explanation:

3x+7=-8

3x+7-7=-8-7

3x=-15

3x/3=-15/3

x= -5

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Draw a rhombus of side 3 cm long and a square of side 3 cm long
pochemuha

Answer: i will tell you some other day

Step-by-step explanation:

6 0
3 years ago
Other questions:
  • 6/12 + 1/3 with steps?
    6·2 answers
  • H(x)= x2+3x+4x+27<br><br> Find h(-8)<br><br> Simplify your answer
    9·1 answer
  • Help please i need this done today
    12·2 answers
  • Plz help fast Question 1(Multiple Choice Worth 5 points) (8.01 LC) Two lines, A and B, are represented by the equations given be
    12·1 answer
  • TU has endpoints at T(5, -1) and U(1,-5). How long is TU?*
    14·1 answer
  • Das has 3/4 of bottle of water.He drinks 3/8 of the bottle.How much of the bottle dose he have left?
    10·1 answer
  • I need help<br> please and thank you
    13·1 answer
  • What is 39.79949748 rounded to the nearest hundredth?
    7·1 answer
  • HELP ASAP
    10·2 answers
  • The domain of u(x) is the set of all real values except 0 and the domain of v(x) is the set of all real values except 2. What
    7·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!