1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Semmy [17]
3 years ago
13

Which quotation states where the central idea of the text emerges?

English
1 answer:
blsea [12.9K]3 years ago
8 0

This question is incomplete. Here's the complete question.

Read “Battle of the Bionics” by Steve Murray

Which quotation states where the central idea of the text emerges?

a“On your mark, get set…go! The starter flag drops and the race is on. While their teams shout encouragement, the competitors reach their first challenge—a line of sofas.” (paragraph 1)

b“This unique event is testing the latest assistive technologies for people with disabilities. While certain technology isn’t allowed in the Olympic or Paralympic games, it’s at the heart of the Cybathlon.” (paragraph 2)

c“The World Health Organization reports that about 1 billion people—15 percent of the world’s population—have physical disabilities of some kind.” (paragraph 4)

d“Some pilots race bikes around the track by controlling their leg muscles with electrical signals. Others race through a computer game using the electrical signals they generate with their brains.” (paragraph 6

Answer:

b“This unique event is testing the latest assistive technologies for people with disabilities. While certain technology isn’t allowed in the Olympic or Paralympic games, it’s at the heart of the Cybathlon.” (paragraph 2)

Explanation:

The author´s central idea, which is remarking the importance of the Cybathlon, emerges in the second paragraph.

Paragraph 1 serves as the introduction, but it provides only some details about a race without disclosing much information other than sofas being involved, in an attempt to create suspense and engage the reader.

The information provided in the fourth and sixth paragraphs presents further details later in the text.

You might be interested in
Match each satirical quote to its real meaning.
Mama L [17]
"<span>But like a hawk encumber'd with his hood, Explaining Metaphysics to the nation-- I wish he would explain his Explanation.</span>" > criticizes the subject for confusing his audience
"…he really promised something great, If not intelligible, without Greek Contrived to talk about the Gods of late, Much as they might have been supposed to speak. " > criticizes the subject for his half baked knowledge
"He was a mighty poet—and A subtle-souled Psychologist; All things he seemed to understand Of old or new—of sea or land— But his own mind—which was a mist." > Criticizes the subject for having abundant knowledge of the world but low self-awareness 
3 0
3 years ago
Plz help due in a few min!!
horsena [70]

Answer:

the answer is (C)

Explanation:

"piece of cake"

5 0
2 years ago
Read 2 more answers
Imagery gives readers a picture that they can not only see, but hear, and possibly smell, touch and taste.
neonofarm [45]

Answer:

True it does those things

4 0
3 years ago
What do we usually use to modify a predicate
Margaret [11]
A adverb modify a <span>predicate aka verb</span>
5 0
3 years ago
Which detail does orwell include to support the theme that a lack of education can make a person easier to oppress?.
Alexxx [7]

The question is incomplete. Please read below to find the missing content.

The answer is "He intended, he stated, to devote the relaxation of his existence to getting to know the last twenty-two letters of the alphabet".

This excerpt has been taken from "Animal Farm", written with the aid of George Orwell in 1945. "Animal Farm," tells the tale of a group of cattle that rebel against their farmer and start controlling the farm by way of themselves. in line with many, this novel is an allegory of the Russian Revolution, and the subject matters offered here reflect our personal society. One of these themes is the dearth of schooling which contributes to the vulnerability and oppression of humans. Vital figures or politicians take gain from humans' lack of knowledge that allows them to win popularity and have energy. One clear instance is Boxer, one of the horses on the farm. Although Boxer is a totally dependable comrade, he isn't very clever and he has been controlled from the very beginning by using the selfish pigs. A Boxer cannot even get past the letter 'D' from the alphabet, so, in order to support this concept of lack of training, Orwell includes this passage where the Boxer is determined to research the relaxation of the last letters of the alphabet to be smarter.

Animal Farm could be very instructional in several ways. The e-book explains that if you don't stand for what you trust in, humans will use/exploit your loyalty. If the opposite animals were extra knowledgeable, they could have stopped the swine from their egocentric dominance.

George Orwell's Animal Farm is a political allegory approximately revolution and electricity. Thru the story of a set of farm animals who overthrow the owner of the farm, Animal Farm explores topics of totalitarianism, the corruption of beliefs, and the electricity of language.

The e-book's very last picture expresses the animals' recognition that the pigs have turned out to be as merciless and oppressive as human farmers. The ending additionally makes the argument that political power is continually identical, whoever has it and anything ideology is used to justify it.

Which detail does Orwell include to support the theme that a lack of education can make a person easier to oppress? “The pigs had sent out a large bottle of pink medicine which they had found in the medicine chest in the bathroom, and Clover administered it to Boxer twice a day after meals.” “If he made a good recovery, he might expect to live another three years, and he looked forward to the peaceful days that he would spend in the corner of the big pasture.” “It would be the first time that he had had the leisure to study and improve his mind.” “He intended, he said, to devote the rest of his life to learning the remaining twenty-two letters of the alphabet.”

Learn more about Orwell here brainly.com/question/13717719

#SPJ4

7 0
2 years ago
Other questions:
  • In at least 150 words, explain how the word choice in Rukeyser's "Poem" helps the author to establish a theme in the text. Use d
    7·2 answers
  • Which is NOT a characteristic of a compound sentence?
    11·2 answers
  • How does the event described in this passage move the plot forward?
    11·1 answer
  • I WILL GIVE BRAIN BUT YOU HAVE TO BE 100% correct pls !!!!!!!!!!
    13·1 answer
  • How did Odysseus use in idea similar to the Trojan horse in the episode with polyphemus
    11·1 answer
  • Why does Nick think Gatsby is better than all his friends?
    6·1 answer
  • Which word is misused?
    14·2 answers
  • Snowbound by John Greenleaf Whittier is a narrative poem (a poem that tells a story). Summarize the story.
    15·2 answers
  • Be prepared for any interviewing emergencies by bringing an interview survival pack. Please select the best answer from the choi
    6·1 answer
  • Please help!!! I need this urgently write a Narrative essay of 300-350 words on the topic: mirrors ​
    6·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!