Answer:
This memory moment shows that he never gives up. I know this because in the event it states "He had been looking for feathers, for the color of the bird, for a bird sitting there. He had to look for the outline instead, had to see the shape instead of the feathers or color, had to train his eyes to see the shape..." My evidence supports my claim because the quote that I used explained how he was focusing on the wrong detail and he had to find this detail by trying over and over again to find the birds which support the theme of brian not giving up and staying determined.
Explanation:
Answer: The Rosetta Stone was discovered in the nineteenth century in ancient Egypt by expert scholars.
This sentence is the best one as a thesis if the only source of information is this passage. The other sentences add information that has not been mentioned before (the stone's role in deciphering hieroglyphs, the material it is made out of or its impact on tourism). This sentence does not add information and at the same time summarizes the most important elements of the passage.
The answer to the question is B.