Without giving us the passage you have in front of you, maybe you can figure it out on your own (or perhaps already did). Which of the themes is evident in the passage you're looking at?
The rise of McCarthyism: Senator Joseph McCarthy led a vigorous campaign to root out all persons that had any suspicion of being communist sympathizers.
The elimination of the House Un-American Activities Committee: That was part of the backlash against McCarthyism, seeing that McCarthy and others had gone to far in their anti-communism crusade.
Opposition to Republicans supporting the Korean War: Though Truman's actions to get involve the United States in the war in Korean were initially popular, that popularity began to dwindle once China entered into the conflict and it became apparent this was going to be a protracted and difficult struggle.
The Truman Doctrine was first stated by the president to Congress in 1947, saying: "I<span>t must be the policy of the United States to support free people who are resisting attempted subjugation by armed minorities or by outside pressures." Essentially, the Truman Doctrine pledged American effort elsewhere in the world to check the spread of communist and Soviet influence. The policy was first put into action in 1948 by providing economic support to Greece and Turkey to stave off communist movement in those countries.</span>
Answer: c businesspeople were unwilling to help pay for a larger United States Navy.
Explanation:
Warren Harding was president after the second world war and under him, the Washington Naval Conference was held. At this conference, the world powers agreed to limit their navies and to international disarmament. This was a major win for the President because he realized that the U.S. would be unable to meet the demands of a larger navy.
This was because business people in the U.S. at the time were unwilling to foot the massive bill required to make the U.S. Navy capable of competing with the other powers and so Harding tried not to antagonize them by pushing for it.
Hello to answer correctly
John Cobot<span> was the first person under British rule to cross the Atlantic.
Signed by, </span>Frequent Answerer Sargedog
Answer:
laws that restricted where African Americans could live
Explanation:
Jonathan Worth was a governor of North Carolina for two consecutive terms, until he was removed from office by military decree.
Jonathan Worth was a Democrat and, like his fellow party members, supported the black population to live in a state of semi-freedom, where they did not have all their civil rights and duties guaranteed. In addition, he supported the establishment of laws that restricted where African Americans could live, forbade them to vote, testify in court, in addition, he was against the implementation of the 14th amendment that upheld equality rights for African Americans.
The answer is D.) they were forced out of there homes lands