Holden has a high propensity for lying, exaggerating occurrences, contradicting issues and bears a negative attitude towards other people. This makes him an unreliable narrator since there is a probability that most of his narrations are not truthful.
Answer:
Explanation:
She teaches her children her perception that rules are different for her and her family when they live in a foreign country. She says it's best to learn the rules as they apply where you live.
She then makes her own rule for chess (winning is about who keeps the most chessmen on the board) in a game she does not play herself. If she took her own advice, she'd learn the actual chess rules.
Answer:
The answer is context clues.
Explanation:
Answer:
I think the answer is B. (Sonar systems allow animals to "see" using their ears.)
Explanation:
By process of elimination:
A. is incorrect because this statement is only indicated in lines 4 to 7. It is no way the central point of the paragraph.
C. is incorrect because; while the passage mentions that bats are nocturnal, It gives no indication as to whether it (the bat) is also small. Nevertheless, the passage also talks about whales which are the literal opposite of small.
D. is a very tricky option because it is actually implied in the paragraph. Personally, I think D is also a correct answer but my first choice is still B. because of the final statement on human application of sonar systems.
Since astute means someone is very sharp and perceptive, I would say astute has a positive connotation.
Hope this helps! :)