"Ironically, while William Morris was returning to printing methods of the incunabula, he used modular, interchangeable, and repeatable elements; he applied industrial production methods to the printed page" is TRUE.
<u>Option: A</u>
<u>Explanation:</u>
His creations have been used for wallpapers, textiles, tiles, stained glass, ordinary glass ware-in other words, all kinds of things that his company, Morris and Company used decoratively and manufactured or commissioned.
Morris had his wallpapers printed by hand, utilizing carved, pear wood blocks filled with raw, mineral-based coloring, and pressing down with the assistance of a foot mass worked. The template was rendered by deliberately lining up and repeated printing of the woodblock motifs to produce a seamless replicate.
Answer: broaded the role of ordinary citizens in government
set up the Council of 500, members were chosen by lot from among all citizens over the age of 30
made the assembly a genuine legislature
Explanation: I JUST KNOW
Mediterranean and the Red seas
The quote indicates a Roman expansion of land. during the rule of Augustus
Explanation:
During the prosperous reign of the king Augustus, the empire of Rome stretched along the lines that the quote has given thus it is a passage about the stretch of land that was under Roman control at that time.
The tone of the passage conveys that it is not just a survey of the land under Roman rule but a boast of the might of the Roman empires and its vast stretch from mythical rivers to far away lands as being described here.