Answer: an objective opinion is based on facts, and unbiased.Not influenced by personal feelings or prejudice.
In the short story "The Glass of Milk" by Manuel Rojas, the boy sees the sea as a representation of freedom. The boy looks out to the sea often because he is free to do and travel as he please. In contrast to the sea, the writer describes the great city as "... a place of slavery: stale, dark, without the grand sweep of the sea; among its high walls and narrow streets people lived and died bewildered by agonizing drudgery.
Answer:
skimming the passage, we’ll find “some critics” mentioned in the third sentence. Indeed, this sentence actually continues to advance Bigsby’s view mentioned in the previous sentence (that Hansberry’s work has “unintentional” irony” that the author seems to reject (stating that we should accept her irony as “deliberate social commentaries”). This third sentence continues to elaborate and broaden the critical view to other critics. The next sentence contains the words “for example,” so that must be the one, right?! Nope. This is the trap; the question specifically mentioned “examples” ad does this fourth sentence of the paragraph, but the “examples” need to refute this view, and the example in the fourth sentence is an example of the critical view the author disagreed with.
Explanation:
An important thing to keep in mind about the Reading Comprehension section of the GRE as we use PowerPrep online to study is that it is just that—reading comprehension. In other words, as difficult as it may seem, and it can be pretty tricky, the test makers will always give us all the information we need in the passage to answer the question. Select-in-passage questions, like number 8 on the second Verbal section of practice test 1, may look different than other questions, but they abide by the same rule.
Select-in-passage questions are unique to the GRE, but that shouldn’t scare us. In fact, a good thing about them is that we can approach each one the same way: we need to read the question carefully in order to find out what criteria our sentence needs to meet. Then, we need to search the passage for a sentence that fits that criteria—ok, admittedly this is sometimes more easily said than done, but we should keep in mind that our question may even give us extra clues as to where to look.
Answer:
The first example of figurative language is seen in the first line. This line is an example of a simile because it is comparing being frozen and the clouds using the word "as". This line conveys meaning by directly comparing two things which makes it easier to understand its meaning. The line, "I leap beyond the winds" is a hyperbole because it is an exaggeration. This makes it more dramatic and have a stronger meaning. Another simile is found in the line, "for my throat is keen as a sword". Once again it is comparing two things using the word "as" and in the case it is the narrators throat and a sword.