1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
vivado [14]
3 years ago
7

Read the passage and answer the question. Like many small animals, the bat is nocturnal; unlike most of its relatives, however,

its front legs are modified to form wings. Because it flies at night, the bat does not rely on its eyes to see, but rather on its highly developed ears. The bat emits sound waves that bounce off objects that lie in flight path. The bat's ears detect the reflected sound waves and the bat swerves to avoid the obstacle. Other mammals, such as whales, use a similar system to navigate the ocean. Human beings have developed mechanical sonar systems for use in ships and submarines. 5 Select the correct answer. What does the author imply in this paragraph?
A. Bats can fly.
B. Sonar systems allow animals to "see" using their ears.
C. Small animals are nocturnal.
D. Whales are similar to bats.
English
1 answer:
Iteru [2.4K]3 years ago
8 0

Answer:

I think the answer is B. (Sonar systems allow animals to "see" using their ears.)

Explanation:

By process of elimination:

A. is incorrect because this statement is only indicated in lines 4 to 7. It is no way the central point of the paragraph.

C. is incorrect because; while the passage mentions that bats are nocturnal, It gives no indication as to whether it (the bat) is also small. Nevertheless, the passage also talks about whales which are the literal opposite of small.

D. is a very tricky option because it is actually implied in the paragraph. Personally, I think D is also a correct answer but my first choice is still B. because of the final statement on human application of sonar systems.

You might be interested in
"The Enlightenment thinkers valued religion over reasoning." true or false?
natulia [17]

False.

The Age of Enlightenment supported reasoning over religious beliefs.

=》 During the Age of Enlightenment, the thinkers emphasized reason, individualism, and skepticism over any sort of religious beliefs.

=》Enlightenment thinkers wanted to improve human conditions on earth rather than concern themselves with religion and the afterlife. These thinkers valued reason, science, religious tolerance, and what they called “natural rights”—life, liberty & property.

_______

Hope it helps ⚜

7 0
2 years ago
Why job is important to us
QveST [7]
It is important to have a job because that is the way to earn money, and we need money so we could survive. But, actually, that is not the only reason why a job is so important to us. It is also important that we do what we like, because that improves our life's quality. If we have a job that we consider as  important and meaningful, and we do it good, it will help us to feel that we live a meaningful life. On the other hand, if we are work something we don't like, our life will be stressful and disgustful.
4 0
3 years ago
Why does Josh go outside to practice his free throws after the funeral?
Anna11 [10]

Answer:

Josh is me.

Explanation:

I watch the funeral,  WELL IF YOU WANTED HONESTY.  with my headphones in. THATS ALL YOU HAD TO SAY. I put on my favorite band my chemical romance. I NEVER WANTED TO LET YOU DOWN. My taste in music is cultered and different no one understands me. THEY LAUGH AT ME CUZ IM EMOOO. SUddenly i feel the power push throgh my veins. OH NO ITS THE FULL MOON. I feel myself begin to howl "IM THE ALPHA I YELL" i cant control myself. I feel myself turn into a wolf. embaressed i run out and yell. WHY DO I HAVE TO BE SPECIAL. WHY CANT I BE NORMAL AND UGLY LIKE EVERYONE ELSE. AHOOOOOOOOOOOOOO

I'm not okay

I'm not okay

I'm not okay

You wear me out

7 0
2 years ago
15<br>The passive voice of People<br>destroy the jungle is:<br>[1 marks]​
Inessa [10]

Answer:

I didn't understand your question!!

but anyways the ans. is The jungle is destroyed by people or The jungle is destroyed.

Explanation:

I wrote it in my view

please mark me as brainliest if it helped you

7 0
3 years ago
Fill in the blanks with appropriate forms of verbs given in the bracket
vaieri [72.5K]

Answer:

Vijay suprises he never did imagine that there must be a place where water is will be so scarce. His cousin laughed at Vijay and said, "Vijay, you uses too much water everyday. "Soon there will be less rain and you may have the same problems.

3 0
3 years ago
Other questions:
  • Which is an example of the effect that characters' culture has on the story?
    14·2 answers
  • Reread Hrothgar's speech in lines 191–225. What values are reflected in his recollection of his relationship with Beowulf's fath
    12·1 answer
  • What does the fleur-de-lis represent?
    9·2 answers
  • Early in Tom sawyer, Tom's Aunt Polly says the following: "But it's powerful seldom you're a mind to, I'm bound to say. Well, go
    14·1 answer
  • How might geologists from China and Australia help geologists in japan determine where a earthquake has accured?
    5·1 answer
  • 12. He wouldn't be so
    7·2 answers
  • What happens when<br> Zarna speaks with her mother?<br> Complete the sentences.
    13·2 answers
  • Please!! help me with this, its part of a project due today and is worth my whole grade,
    7·1 answer
  • ILL MARK THE BEST ANSWER BRAINLIEST
    8·1 answer
  • Pls help meeeeeeee what makes printed hands good for kids​
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!