Answer:
The type of figurative language used in the passage is: imagery.
Explanation:
<u>Imagery is a literary device that uses language to appeal to the five senses (sight, taste, touch, smell and hearing). By using imagery, authors involve readers and help them, in their imagination, to see, hear, touch, smell or taste what is being described.</u> In the particular passage we are analyzing here, the author is using imagery when describing the shadow thrown by the bank. <u>By using "a narrow shelf of shadow," the author has us imagining it in a vivid manner, as if we are the character seeing that shadow.</u>
Answer:
EXPEDITIONS & EXPLORERS GONE BAD--1666
Explanation:
THIS IS AN AWESOME TITLE BECAUSE IN COVERS HUNDREDS OF THOUSANDS OF EXPEDITIONS THAT WENT BAD. YOU COULD ACTUALLY HAVE AN EXPEDITION THAT WENT BAD EVERY SINGLE YEAR FROM THE BEGINNING OF WHEN MAN KEPT LOGS TO TODAY.
The spoon was her secret, when I stirred it below the rough milky surface that was her mind; a fortress my curiosity and desire could not penetrate.
He flew down the stairs, because he was the spirit of this morning, the wind that brought the rain, and he was the spring; the spring that melted the ice of yesterday’s storm. What kid wouldn’t be? It was Christmas morning.
She was a tigress, eyeing her opponents with a quiet fierceness. She could win this chess tournament, if her moves were thunder on the table, her reflexes lightning in the air, her strategy a midnight flood; you don’t know you’re doomed until it’s too late.
While correct, this is not a question.
I can not describe Hoopers character as revealed if I do not know what you are reading.