1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Alona [7]
3 years ago
11

I will give brainliest and thanks and 5 stars for a correct answer

English
1 answer:
otez555 [7]3 years ago
3 0

Answer:

Task: Write a summary about journey to the center of the earth.

Audience: Teacher/class

Purpose: Create a well-written summary

Topic Sentence: Why did they go to the center of the Earth

In 1863, German teacher Otto Lidenbrock purchases the composition of an antique Icelandic adventure. From Within it, him and his nephew, Axel, discover a coded document in hieroglyphics composed by way of an Icelandic apothecary named Arne Saknussemm. Interpreting it, they have found the runes are headings to the central juncture of the earth. Saknussemm clarifies that he has effectively manufactured this excursion, which is causing the educator to have confidence in him.

Lidenbrock as well as Axel immediately head toward Iceland, as they ought to plummet through an Icelandic well of magma to arrive at the world's midpoint. Their lone open-door for the excursion is of late June, which is almost upon them. Axel does not necessarily have any willingness to go, however, Lidenbrock turns out to be unrelenting.

In Iceland, they employ a guide, Hans Bjelke, who is a duck tracker. The following three travel successfully through the fountain of liquefied magma and wind up drawing indeed closer to the central point of the earth, being subjected to numerous consequences and dangers upon the way, for example, potentially dangerous combustible gas. At a certain moment, they almost die for the deficiency of water, and Axel is additionally momentarily insulated from the educator as well as Hans.

The central point of the earth, besides dangerous, is additionally a phenomenal spot. It is a tremendous hole in the ground apparently immaculate by individuals from the exterior of the whole planet (but then again, actually they find out the abbreviation AS slashed into a tree). This subterranean world is illuminated by gas, which constitutes zapped. They are experiencing monster mushrooms in which grow to be taller than they are doing and an enormous sea, upon which they are travelling on one pontoon. Because they are finding what has been already unheard of, they are going to designate the environmental underscores they are seeing.

In this astonishing place, they find the evidence of species a far distant remembrance washed out on the planet above, for example, dinosaurs as well as multitudes of mastodons. The wanderers remain surprised when they look at what appears to be, through all the stories, to be a twelve-foot human, however, they are unable to select whether or not it is more gorilla or more human being. They would have preferred not to be looked at by this man-chimp or disturbed him, encouraged by means of unreasonable fear of whatever he or his congregating may do.

At the end of the day, their path through to the central point of the earth is obstructed by a stone slide. They are trying to utilize explosives to influence their path through, however, this aggravation makes the close in accordance with the ocean rush through the inauguration they have been attempting to make. The scurrying water is bringing them up from within a mountain for as long as they are shot away to the superficial world. At the moment when they recapture consciousness, they comprehend that they are, to tell the truth, in Italy and also that they have already been catapulted from Stromboli, the volcanic island near Sicily. At the moment when they get back, Lidenbrock is applauded in accordance with his associated scholastics and been thinking about undoubtedly the best investigator to ever live.

__________________________________________________________

Brainliest?, Hope this helps, and goodluck.

You might be interested in
Select the aphorism that best expresses the following sentiment: Be careful to whom you tell your secrets because they can betra
Alex787 [66]

Answer:

To whom thy secret thou dost tell, to him thy freedom thou dost sell.

Explanation:

An aphorism is a saying, proverb, or maxim that expresses a general truth or life principle. They are also taken, at times, as mottos or ideals of life.

The given aphorism <em>"Be careful to whom you tell your secrets because they can betray you" </em>can be best expressed by the saying <em>"to whom thy secret thou dost tell, to him thy freedom thou dost sell"</em>. This sentence expresses the same sentiment of being careful about telling one's secrets to anyone, for it is the same as giving them the keys to one's happiness or sadness, one's freedom. <em><u>They can either keep the secret and give you freedom or reveal the secrets and ruin you</u></em>.

Thus, the correct answer is the last/ fourth option.

6 0
3 years ago
Change the sentence to past verb tense. I am really looking forward to spending time with my cousins this summer.
alina1380 [7]
I was looking forward to spending time with my cousins last summer.
8 0
3 years ago
Read 2 more answers
What does this excerpt reveal about Nick? He is not particularly impressed by material wealth and fashionable appearances. He pl
kotykmax [81]

Answer:

He is wealthy enough to live in West Egg but not wealthy enough to rent a very nice place.

Explanation:

F. Scott Fitzgerald's "The Great Gatsby," tells the story of Jay Gatsby and his unfulfilled dreams of trying to win back his former love which is the main and only purpose of his life. The story also deals with the theme of an American dream, the various obstacles that one encounters in life, and the evident social status that one maintains or tries to maintain to be "agreeable" for others.

In the given excerpt from the text, Nick, our narrator, describes his home. He agrees that his house at West Egg <em>"is an eyesore but it was a small eyesore"</em>. This seems to suggest that it was an eyesore for those living in East Egg but not that much as compared to the other houses in West Egg. This shows that <u>he is wealthy enough to live in a much better house than the others but at the same time, not wealthy enough to be able to reside in the "upper-class" East Egg side. </u>

3 0
3 years ago
In the refusal Which of these inferences is best supported by the passage below (paragraph 5)?
lina2011 [118]

The inference that is best supported by the passage is D. The narrator prefers to mind his own business and not pay attention to the ceremony or the refusal.

<h3>How to illustrate the information?</h3>

In the passage, the narrator describes an instance where the citizens are refused their wishes. They come back neither strengthened nor demoralized.

In the concluding part of the text, the narrator says that he feels the condition of things as much as everyone else, but he has no desire to find out the connection between these things.

This shows that the narrator decided not to be too invested in finding out the reason why these things were so. He showed an indifferent emotion.

Learn more about inference on:

brainly.com/question/25280941

#SPJ1

Which of these inferences is best supported by the passage below (paragraph 7)?

In all important matters, however, the citizens can always count on a refusal. And now the strange fact is that without this refusal one simply cannot get along, yet at the same time these official occasions designed to receive the refusal are by no means a formality. Time after time one goes there full of expectation and in all seriousness and then one returns, if not exactly strengthened or happy, nevertheless not disappointed or tired. About these things I do not have to ask the opinion of anyone else, I feel them in myself, as everyone does; nor do I have any great desire to find out how these things are connected.

Answer choices for the above question

A. The townspeople don’t mind the refusal because there’s nothing they really want.

B. The people of the town have come to expect—and even rely on—the refusal.

C. The townspeople blindly follow the orders of the government without questioning.

D. The narrator prefers to mind his own business

6 0
2 years ago
ASAP I NED A ANSWER What is a topic?
Rus_ich [418]
The general subject of a research report
7 0
3 years ago
Other questions:
  • Who has sent the letter that frightens Mrs. Drover in “The Demon Lover”?
    15·2 answers
  • Refer to Explorations in Literature for a complete version of this narrative.
    14·1 answer
  • Match each of the sentences from the declaration of independence to its purpose
    10·1 answer
  • Which are purposes of comic relief? Check all that apply.
    8·2 answers
  • Based on the context of each quote from Charlotte Perkins Gilman’s “the yellow wallpaper,” choose the word that most closely mat
    7·2 answers
  • Excerpt from Act III, Scene III of Shakespeare's Hamlet
    6·1 answer
  • Which step should happen after a speaker has outlined her speech?
    12·1 answer
  • How does the nutritional information at the end of "Strawberry Banana Yogurt Parfait" contribute to the development of ideas in
    10·2 answers
  • Would a new dap pen or a novo 3 be a good gift for my 7 yearold son
    13·1 answer
  • so he pretty much feels bad .... i told him not to be my friendwhen i told him im the one with depression if he felt bad and jus
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!