1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Slav-nsk [51]
3 years ago
6

How is the first person narrator limited in a story?​

English
2 answers:
Svetradugi [14.3K]3 years ago
4 0
First person limited is basically from the author’s perspective.
kicyunya [14]3 years ago
3 0

A first-person narrator is usually a character in the very story he is telling. For that reason, he can only tell the audience the things he knows, which can be limited or erroneous, or his assumptions, which can be quite biased. ... They lack impartiality since the story being told is influenced by their feelings

You might be interested in
Which use of figurative language most clearly conveys sadness?
tia_tia [17]
Do they give you any choices? 
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
How did the civil war affect Jonathan and his
maksim [4K]

<u>Answer:</u> Jonathan has an optimistic view regarding life. No matter what happens, he seems to look on the bright side. For example, during the civil war, he was forced to give up two pounds in order to save his bike from a man impersonating a soldier. A more pessimistic character might have been bitter at having to lose money to a dishonest person. Instead, Jonathan was overjoyed that he could save his bike. In fact he called it a bonus "miracle," though still one that was inferior compared to the fact that four out of five of his family members survived the war. Because of his happy and positive outlook on life, things that would have been considered "bad luck" were a series of miracles for Jonathan. He did not spend time being sad that he did not have a job. Instead, he used the bonus miracle bike to make money ferrying camp officials. Instead of being angry that such people had so much money that they could throw it away without thinking about it, he was overjoyed that he had made a "small fortune." At the end of the story, Jonathan's apparent luck comes to an end when he is robbed of his ex gratia or "egg rasher." But even that does not change Jonathan's attitude about life. He explains to his neighbors that the egg rasher, in the larger picture, doesn't mean a thing. Even after being robbed by armed men, the family wakes the next morning ready to continue their work. "he was already strapping his five-gallon demijohn to his bicycle carrier and his wife, sweating in the open fire, was turning over akara balls in a wide clay bowl of boiling oil. In the corner his eldest son was rinsing out dregs of yesterday's palm wine from old beer bottles."

6 0
3 years ago
Information/documents required when applying for study loan ? it is for 7 marks pleas help
Oliga [24]

Answer:

ExplanationFórmula Geral de Ponto Médio: Espero ter ajudado, bons estudos…. Os pontos médios são: a) (3,6); b) (5/2,1); c) (-2,1/2); d) (0,0); e) (7,3); f) (3,-1).Primeiramente, é importante lembrarmos que o ponto médio divide o segmento ao meio.Para determinarmos esse ponto precisamos somar os extremos e dividir o resultado por 2.Vamos considerar que M’ é o ponto médio dos segmentos dos itens do exercício.a) Se os extremos são A = (1,2) e B = (2,4), então o ponto médio é:2M’ = (1,2) + (2,4)2M’ = (1 + 2, 2 + 4)2M’ = (3,6)M’ = (3/2,3).b) Se os extremos são C = (3,5) e D = (2,-3), então o ponto médio é:2M’ = (3,5) + (2,-3)2M’ = (3 + 2, 5 – 3)2M’ = (5,2)M’ = (5/2,1).c) Se os extremos são E = (-1,-1/2) e F = (-3,3/2), então o ponto médio é:2M’ = (-1,-1/2) + (-3,3/2)2M’ = (-1 – 3, -1/2 + 3/2)2M’ = (-4,1)M’ = (-2,1/2).d) Se os extremos são G = (-3,5) e H = (3,-5), então o ponto médio é:2M’ = (-3,5) + (3,-5)2M’ = (-3 + 3, 5 – 5)2M’ = (0,0)M’ = (0,0).e) Se os extremos são I = (4,10) e J = (10,-4), então o ponto médio é:2M’ = (4,10) + (10,-4)2M’ = (4 + 10, 10 – 4)2M’ = (14,6)M’ = (7,3).f) Se os extremos são L = (3,-4) e M = (3,2), então o ponto médio é:2M’ = (3,-4) + (3,2)2M’ = (3 + 3, -4 + 2)2M’ = (6,-2)M’ = (3,-1).Exercício de ponto médio: 18099659:

4 0
3 years ago
In the following passage, Biff realizes that his view of his own life has been warped. I even believed myself that I’d been a sa
garri49 [273]

Answer: a) Willy, because he wanted Biff to be successful and was willing to live in denial about it to create his own reality

Explanation:

After Willy convinces Biff to ask for a loan from Bill Oliver, who is supposed to be one of Biff’s former employers, Biff discovers that Oliver has no idea what he´s talking about. That´s when Biff understands that Willy has been lying to him, and his family through a net of illusions that portrayed him as a successful salesman.

8 0
3 years ago
Which of the following supports the idea from the idea from "the truth about antibacterial soap" that antibacterial soaps do not
choli [55]
The answer is c if I do beileve
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Which two sets of lines in this excerpt from John Milton's Paradise Lost show that Satan acknowledges the goodness of God, despi
    10·2 answers
  • discuss examples of verbal irony in the following passages lines 69-70, lines 124-144, and lines 159-170 of modest proposal
    9·1 answer
  • What is a solution in science?
    10·1 answer
  • Coal natural gas and any fossil fuel is essentially formed ?
    6·1 answer
  • Read each statement, then choose the correct answer. Identify both the prefix and the suffix used in the word unforgettable. Whe
    9·2 answers
  • Which best describes an objective summary?
    11·1 answer
  • Sampson and Gregory. What is the effect of
    6·1 answer
  • Why does Georg agree to the truce?
    7·2 answers
  • What does “key points” mean
    14·2 answers
  • Whether or not high school should start at later time?
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!