Answer:
Jeetesh said that the traffic prevented him from moving.
Explanation:
Change in narration is when the direct speech is changed into indirect speech or vice versa. In other words, change in narration means the change in the manner of relaying the same message without using the exact words spoken by the speaker.
The given sentence "Jeetesh said the traffic prevented me from moving" can be changed in the reported speech as-
<u><em>Jeetesh said that the traffic prevented him from moving.</em></u>
Here, the "me" in the original sentence refers to Jeetesh, thus, we replace it with the pronoun "him".
C I’m not sure if I’m correct
A “dream life” is subjective to many people. While idealistically in America’s eye a dream life would likely be wealth, being extremely successful, perhaps famous, etc. But for a minority like me who is gay, I’d love for there to be a world where there wouldn’t have to be a “coming out” style and not simply expecting the default to be heterosexual. If the human race had been more open-minded and accepting progression would go as far as working together to solve things without divisibility or worrying about being disowned or if it caters towards your families beliefs. That is what a dream life is to me.
Hello. This question is incomplete. The full question is:
2. (RL.2.4) Read the excerpt from the passage from " “By Any Other Name” by Santha Ramu Rau
“‘Come along,’ she said, frowning slightly. ‘What’s your name, dear?’‘I don’t know.’ I said flatly.”
How does the Rau’s word choice impact the meaning of the passage?
a.It reveals the language barrier that exists between the British and Indian people.
b.It conveys the teacher’s disinterest in her Indian students.
c.It highlights the loss of identity felt by the Indian people.
d.It affirms that the British people are superior to the Indian people
Answer:
c.It highlights the loss of identity felt by the Indian people.
Explanation:
“By Any Other Name" portrays the loss of the essence of indigenous individuals when forced to live in British "reformatorios", where they were forced to use Christian names and assume British customs seen as correct and civilized. In the excerpt shown in the question above, we see that one of the "teachers" of the reformatorio asks an indigenous girl what her name is. The girl was taught not to use her indigenous name anymore, what makes her confused about what name she has and who she really is.
The author's choice of words for this passage highlights the loss of identity felt by the indigenous people.