Greeks government were divided into many different governments such as monarchies, oilgarchies, tyrannies, and democraies.
The quote indicates a Roman expansion of land. during the rule of Augustus
Explanation:
During the prosperous reign of the king Augustus, the empire of Rome stretched along the lines that the quote has given thus it is a passage about the stretch of land that was under Roman control at that time.
The tone of the passage conveys that it is not just a survey of the land under Roman rule but a boast of the might of the Roman empires and its vast stretch from mythical rivers to far away lands as being described here.
The statement that describes the Cuban missile crisis correctly is that Kennedy and Khrushchev agreed to remove missiles from both Cuba and Turkey. The correct option among all the options that are given in the question is the first option or option "A'. I hope the answer helps you.
Answer:
D.
Explanation:
One of the biggest problems was that the national government had no power to impose taxes. To avoid any perception of “taxation without representation,” the Articles of Confederation allowed only state governments to levy taxes. To pay for its expenses, the national government had to request money from the states.
Answer:
Union: Had to conquer a large area Invading unfamiliar land
Confederacy: Few factories to produce weapons Few railroads to move troops/supplies Few supplies Small population (9 million) More than 1/3 of the population was enslaved Poor navy