Answer:
Option a
Explanation:
Dr. King echoes a Biblical allusion from Psalms 30:5—“weeping may endure for a night, but joy comes in the morning”--when he says, "it came as a joyous daybreak to end the long night of their captivity,” meaning how like joyous daybreak was the moment when the dark night of slavery was over. (King).
"Whoa there, buddy," Leticia cautioned, "Let's not jump to any conclusions."
Which would also be #2.
The two quotations from the passage best support the answers to part A are:
- “The nobles held the most important administrative, military, and religious offices.” (paragraph 2)
- “The Maya middle class included artisans, merchants, and stonemasons.” (paragraph 8)
<h3>What is Maya civilization known for?</h3>
The Maya civilization is known to be an aspect of Mesoamerican civilization that was said to have been made by the Maya peoples.
Note that when compared to other scattered Indigenous populations in regards to Mesoamerica, the Maya were known to have a centered geographical block.
Hence, The two quotations from the passage best support the answers to part A are:
- “The nobles held the most important administrative, military, and religious offices.” (paragraph 2)
- “The Maya middle class included artisans, merchants, and stonemasons.” (paragraph 8)
Learn more about quotations from
brainly.com/question/25788857
#SPJ1
See full question below
Q.
Which two quotes from the passage best support the answer to Part A? ( a central idea about the Maya civilization that is developed in the passage)
answer choices
“The distinguishing mark of a king’s headdress was the blue-green feathers of the quetzal bird.” (paragraph 1)
“The nobles held the most important administrative, military, and religious offices.” (paragraph 2)
“Each family gave a part of its harvest each year as tribute to the king . . .” (paragraph 4)
“. . . every commoner man worked, at some time, for the king on public building projects.” (paragraph 5)
“The Maya middle class included artisans, merchants, and stonemasons.” (paragraph 8)
Answer:
1. A) Money's important.
B) She's his little doll.
C) He loves her because she's pretty.
D) She's a good mother.
E) She's obedient.
F) She's a spend thrift, he's a penny pincher, he understands though because it's in her DNA, her dad is the same way.
2. After the New Year, Helmer was to be promoted to Manager of the bank he was working at. This means that there will be more money coming in.
3. Mrs. Linde is an old friend of Nora. She has come to look for a job after the death of her husband and mother.
Explanation:
Henrik Ibsen's play "A Doll's House" shows the family life of the Helmers and how money seemed to play an important role not only in the house but also in the society.The couple Torvald Helmer and his wife Nora are two very opposite personalities who seemed to contradict each other.
1. The relationship of the married couple is of two contrasting personalities, one a spendthrift and another a miser. While the husband tries to save as much money as possible, the wife has no qualms of spending in excess. Money seemed to play a huge role in the relationship, with Torvald calling Nora his little doll and all names but called her real name whenever he's angry. He loves her for her pretty face and expected her to take good care of the house and the children. She was a good mother, obedient but couldn't seem to care much about saving money.
2. After the New Year, Torvald was to be made the Manager at the bank he works. This means that the family will have a better and more amount of money coming in, with Nora exclaiming "<em>big salary and earn more</em>" and "<em>heaps and heaps of money</em>".
3. Mrs. Christine Linde is one of Nora's old friend. She had returned back after being widowed and her mother had died. Also, she wants a job and be independent after her brothers don't need her anymore. She had come to ask Nora for help regarding getting a job at Torvald's bank.