Just did this question
Answer:This is wrong, there is a legal process to go through to get a citizenship in the US.
Explanation: The reason for this is to ensure that the President and the citizens will not get assassinated by terrorist
Question A
Correct option is (iii) sought after, as it is indicated in the passage that "I was overwhelmed with gratuitous advice". Gratuitous means not required, or not necessary. Hence the author was not asking for advice, it was not sought after
Question B
Correct option is (iv) when he was on the steamer. It is indicated at the end of the passage that "The fellow passengers in the steamer began to advise us". After reading the statement, "I should want them after leaving Aden", you might feel that the correct option could be (ii) when he was in Aden, but the passage doesn't give enough information to confirm that the advice was give at the point when he was in Aden
Question C
The correct option is (iii) meat-eating would keep him healthy. It is indicated in the passage that "The majority of them said I couldn't do without meat in the cold climate. I would catch consumption.". Hence, the meat was supposed to keep him healthy and not catch consumption.
Question D
The correct option is (iv) he had promised his mother he would not do so. It is indicated in the passage that "My mother, before consenting to my departure, had exacted a promise from me not to take meat. So, I was bound not to take it, if only for the sake of the promise.".
Answer:
Nini to the rescue again! Plz <u>mark brainliest</u>! I'll include the same answer if you didn't see mine the first time.
Explanation:
1) The peninsular plateau, under influence of the sea from three sides, has moderate temperatures.
2) The effect of monsoon on the Indian subcontinent is quite perceptible. The seasonal alteration of the wind systems and the associated weather conditions provide a rhythmic cycle of seasons.
3) The people of India especially the farmer from north to south and from east to west, eagerly await the arrival of the monsoon. These monsoon winds bind the whole country by providing water to set agricultural activities in motion. The river valleys which carry this water also unite as a single river valley unit.
Answer:
Deep-sea trenches generally lie seaward of and parallel to adjacent island arcs or mountain ranges of the continental margins. They are closely associated with and found in subduction zones—that is, locations where a lithospheric plate bearing oceanic crust slides down into the upper mantle under the force of gravity.
Explanation:
"The result is a topographic depression where the oceanic plate comes in contact with the overriding plate, which may be either oceanic or continental. If the overriding plate is oceanic, an island arc develops. The trench forms an arc in plan view, and islands with explosive volcanoes develop on the overriding plate. If the overriding plate is continental, a marginal trench forms where the topographic depression appears to follow the outline of the continental margin. Explosive volcanoes are found there too"