1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
scZoUnD [109]
3 years ago
14

In relation to the structure and size of the sun how are the following achieved absorption , reflection,transmission,scattering

and diffusion
Geography
1 answer:
Setler79 [48]3 years ago
5 0

Answer:

Explanation:

Scattering of solar radiation within the atmosphere also accounts for a reduction of energy reaching Earth. Atmospheric gas molecules and aerosols deflect solar radiation from its original path, scattering (reflecting) some radiation back into deep space and some toward Earth's surface.

Once the sun's energy reaches earth, it is intercepted first by the atmosphere. A small part of the sun's energy is directly absorbed, particularly by certain gases such as ozone and water vapor. Some of the sun's energy is reflected back to space by clouds and the earth's surface.

A Quick Overview of Light Absorption

In absorption, the frequency of the incoming light wave is at or near the energy levels of the electrons in the matter. The electrons will absorb the energy of the light wave and change their energy state.

HOPE THAT HELP

You might be interested in
I was overwhelmed with gratuitous advice. Well-meaning yet ignorant friends thrust their opinions into unwilling ears. The major
ra1l [238]

Question A

Correct option is (iii) sought after, as it is indicated in the passage that "I was overwhelmed with gratuitous advice". Gratuitous means not required, or not necessary. Hence the author was not asking for advice, it was not sought after

Question B

Correct option is (iv) when he was on the steamer. It is indicated at the end of the passage that "The fellow passengers in the steamer began to advise us". After reading the statement, "I should want them after leaving Aden", you might feel that the correct option could be (ii) when he was in Aden, but the passage doesn't give enough information to confirm that the advice was give at the point when he was in Aden

Question C

The correct option is (iii) meat-eating would keep him healthy. It is indicated in the passage that "The majority of them said I couldn't do without meat in the cold climate. I would catch consumption.". Hence, the meat was supposed to keep him healthy and not catch consumption.

Question D

The correct option is (iv) he had promised his mother he would not do so. It is indicated in the passage that "My mother, before consenting to my departure, had exacted a promise from me not to take meat. So, I was bound not to take it, if only for the sake of the promise.".

7 0
3 years ago
Hey all, Jay here. Just wondering what are the two main natural hazards? Regards Jay...
soldier1979 [14.2K]
Geophysical and biological
6 0
3 years ago
Why is the area to the east of the pacific mountain ranges classified as having a desert climate? cold air masses from canada co
Amiraneli [1.4K]
One of the main reasons why some areas to the east of the pacific mountain ranges are having a desert climate is that the "<span>air loses much of its moisture as it moves from the pacific ocean eastward up the mountains." In addition, the significant influence of the Pacific Ocean proved to be a factor for desertification among these lands as it moderates temperature extremes.</span>
4 0
3 years ago
Describe and discuss the public funding for mental health services including the impact of the Patient Protection and Affordable
Leya [2.2K]

Answer:

known as "obamacare" the Patient Protection and Affordable Care Act is a law from 2010 that creates a number of rights and protections to create a health care system more fair. It also creates subsidies to help making it more affordable for those who can't pay.

A important fact for the mental health patients that need help from the government to have their insurance is that, with the ACA, health insurance companies are not allowed to deny coverage for those who already had a mental condition diagnosis. It also obligates the insurance to have preventive programs without paying any other extra fees.

7 0
3 years ago
Explain the following sentence, "these presidents were lax in enforcing antitrust regulations"
Nana76 [90]
You don’t have a picture?
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • A majority of agriculture in Russia is produced by ?
    6·2 answers
  • If you wanted to observe the center of our galaxy, you would need to point a telescope in the direction of the constellation ___
    13·1 answer
  • Although it can result in erosion, __________ also allows healthier plants to grow.
    6·2 answers
  • The principle of what stats that an older rock layer and things buried in it occur beneath younger layers unless the layers have
    8·1 answer
  • Give me your thoughts.<br> What are the primary causes of poverty in Central America?
    9·2 answers
  • What is the main reason that physical geographers might adapt tools from other disciplines such as geology, biology, hydrology,
    6·1 answer
  • What do we call it when we need to protect and save our natural resources
    5·1 answer
  • In which country would one most likely view the sport shown in the photo above?
    12·2 answers
  • Monsoon research is taking place in the Bay of Bengal. true or fase
    11·1 answer
  • What is the best Book/Website to get a lot of information of animals?
    11·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!