B) The monarchy agreed to sign an English Bill of Rights.
Explanation:
- On July 10, 1688, an invitation was sent to Prince William III Orange to come to England and take royal authority in that country. It was an introduction to the so-called Glorious Revolution, in which the plan from the aforementioned call was actually implemented, and William became king by expelling the then Catholic king James from the Stuart dynasty.
- Bill of Rights was signed by William Orange on his accession to the throne on 13 February 1689.
- The Bill of Rights stipulates that the king is not authorized to suspend the validity of the law without the consent of parliament, to exempt anyone from legal consequences, or to grant any exception to the law. It was not possible to establish special courts concerning church or other rights.
Learn more on English Bill of Rights on
brainly.com/question/2179403
brainly.com/question/508630
#learnwithBrainly
The answer is C.<span>for furs</span>
Answer:
"an american politician, diplomat, and geopolitical consultant who serves as US secretary of state and national security advisor"
Answer:
During Progressive Era:
1. Protection for workers and consumers were strengthened, and women finally achieved the right to vote.
2. Harness the power of the federal government to eliminate unethical and unfair business practices and reduced corruption
3. Counteract the negative social effects of industrialization by regulating private industry, strengthening protection for workers and consumers, and exposing corruption in both government and big businesses.
The New Deal:
1. Encompassed many programs designed to lift the United State out of the Great Depression
2. Sought to offer economic relief to the suffering, regulate private industry and grow the economy
3. Aimed to relief the unemployed, recover the economy through federal spending and job creation and; reform capitalism by means of regulatory legislation and the creation of new social welfare programs.
Explanation:
Progressive Era is the period in United State history from 1890s to the 1920s, an era in which intense social and political reform were aimed at making progress toward a better society. The New Deal is a set of domestic policies that dramatically expanded the federal government's role in economy, under President Franklin D. Roosevelt implemented between 1933 to 1938. The first New Deal 1933 to 1934 while the second New Deal was implemented between 1935 to 1938.
The phrase from the passage that provides context clues for the meaning of the word impetus is "desegregation across the country."
- This is because the word impetus is a noun in which the phrase "desegregation across the country," modifies accordingly.
- A noun phrase modifier is two or more words that illustrate or describe a noun.
Hence, in this case, it can be concluded that the phrase from the passage that provides context clues for the meaning of the word impetus is "desegregation across the country."
Learn more here: brainly.com/question/18201206