1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Pachacha [2.7K]
3 years ago
5

(1) After my interview with these four young people, I reflected on the quiet sense of "difference" I sensed with many of these

Upward Bound students. (2) As a college teacher who has also taught seventh-grade science, I have some experience with the faces and attitudes of adolescence. (3) Upward Bound students had those faces. (4) There was the puzzled coping with changing bodies—hormone hell. (5) There was ambivalence about "authority figures" and uncertainties about whether or not the world would have some place for them. (6) There were the studied rationalizations about lapses on homework assignments, moments of despair, adolescent angst—all of that. (7) But there was also that "difference." (8) Maybe it's one part knowing people care and one part beginning to trust the future. (9) I wasn't sure.
(Turner, "Onward and Upward: Upward Bound Helps Open College Doors," Virginia Journal of Education, June 1992. Adapted as fair usage.)

1. Which sentence in the passage can best be considered factual?

A. Sentence 3
B. Sentence 5
C. Sentence 4
D. Sentence 2
English
2 answers:
QveST [7]3 years ago
5 0
D because shes experienced it and that would be a fact i think i took this exam but its been a while so ive forgot the answers
likoan [24]3 years ago
5 0

Answer:

D: Sentence 2

Explanation:

The sentence 2 in the passage can best be considered factual because the writer states some facts about her/his career as a teacher: besides being a college teacher, s/he had also the opportunity to teach science to seventh-grade students. The result is the experience s/he had with attitutes and behavior of adolescence.

You might be interested in
Stories and new articles about people becoming wealthy are familiar to most people. In both "The story of baba abdalla" and the
Flura [38]

Answer:

According to both stories, most people who go rich suddenly are often plagued with bad decisions that leave them impoverished and in most cases in a worse state (financially, mentally, relationally and healthwise) than they were before the wealth.

Explanation:

of Baba Abdalla, he had grown his wealth steadily and lost it to an Ascetic. An Ascetic is someone who is committed to living a plebian life whilst doing good deeds.

Something had shifted in the Ascetics mind upon observation of Baba's wealth. The Ascetic who was known for good deeds decided to trick Baba. Baba trusting in the goodness of the Ascetic and not believing him to be a greedy character went along with same until he became poor and blind in one eye.

In the articles about Lottery winners who go bankrupt, the story is not too different. There is a case for instance about a woman who won over a million dollars. She divorced her husband soon as she learnt of the win. Her ex-husband later came to the knowledge of the win, filed a countersuit and was adjudged to take ownership of all the winnings. The court's decision was based on the fact that the woman had violated the laws relating to disclosure of assets. The woman ended badly due to greed.

Cheers

5 0
3 years ago
"It's not easy to...," Myra started to explain. <br> Is this sentence correct or incorrect
Grace [21]

Answer: I think it's incorrect, because they put a comma at the end of her sentence. It had a '...' already there, so why put the comma? Just what I think. I'm not entirely sure, though.

Explanation:

4 0
3 years ago
How many bones are in the human body. first to get correct gets brainliest
Arisa [49]

Answer:

206

Explanation:

6 0
3 years ago
In the following sentences, identify the main verb and the helping verbs.
yan [13]

Answer:

IM sorry for steling ya points

Explanation:

3 0
3 years ago
details appeal to the senses can create positive or negative feelings. What sensory details does the narrator use to describe th
marta [7]

Answer:

  • According, to the narrator bats while being treated as the sign of blood sucking entities they only haunt down other beings when they sense for survival reasons and on the hands we humans treat bats as the beings with the thirst for blood and destroying various fields or farms of natural resources. Along, with that some of the superstition also treat bats as more influential in the process of witchcraft leading its importance in all the dark actions that human can imagine about.
  • But, being a bat is way more better rather then being a human of evil nature because the narrator say's that then we will be considered more frighting then any other beast as we will then hurt some one feelings and will treat other people badly by doing things in a more improper way.And that is why the narrator prefers to be a bat rather then being a human of evil nature.

7 0
3 years ago
Other questions:
  • Which excerpt uses actions to develop Marlene's character?
    11·2 answers
  • When does a knight's name disappear from a chair at the Round Table?
    9·1 answer
  • Which sentence uses an antonym clue to help the reader determine the meaning of the underlined word?
    13·2 answers
  • How does Reagan use a rhetorical technique to convey
    10·2 answers
  • How does the title affect meaning in technical text?
    12·1 answer
  • A response to an opposing argument that attempts to disprove or dismiss it.
    8·2 answers
  • How would you describe Zitkala-Ša's writing style? Where do you find it to be most compelling?
    8·1 answer
  • What has Hazel discovered about the author of AIA through her research and why does she want him to respond to her letters?
    12·1 answer
  • Is it foolish to fear summery
    8·1 answer
  • 1. It is three years since I last saw him.<br> I haven’t …………………………………………………………..…………
    15·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!