Answer:
Rukmani possesses the skill to read and write she tries to use for earning money in the city. She decides to read and write letters for people in the city.
Explanation:
Rukmani is the sole narrator and protagonist of the novel "Nectar in a Sieve" (published in 1955) and written by Kamala Markandaya.
Rukmani is the daughter of village's headman. She is married at age twelve to a very poor farmer Nathan. Since Rukmani has the unique skill of reading and writing (taught to her by his father), she initially plans to earn some money by reading villager's letters which their relatives mail from other parts of the country. But then she decides to do the same in the city. She thinks that she could earn reasonable amount of money in the city because of its large population. But she does not consider that in cities most or the people are already literate.
Theme of it will be family roots
The idea from the passage that can be analyzed from both feminist and historical perspectives is that "how a woman could be considered "proper" in this culture during this period".
<h3>Who is a feminist?</h3>
This is known to be a person who has the belief that women and men need to have equal rights and opportunities.
Note that The idea from the passage that can be analyzed from both feminist and historical perspectives is that "how a woman could be considered "proper" in this culture during this period".
See full question below
Which idea from this passage can be analyzed from both feminist and historical perspectives? how a woman could be considered "proper" in this culture during this period how fathers and sons interact in this culture during this period how children return to their hometowns to negotiate marriages during this period how weather conditions affect this culture during this period
Learn more about feminist from
brainly.com/question/11905073
#SPJ1