1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
sleet_krkn [62]
2 years ago
15

Select the correct text in the passage. In the short story "A Will of Her Own," Rosa only pretends to listen to her grandmother'

s words. Which line from the excerpt supports this statement?. Rosa was a Swedish girl. She had so often heard people say, "Rosa has a will of her own," that she began to think it rather a fine thing, and when people think it is rather a fine thing to be naughty, trouble is sure to follow. One beautiful summer day Rosa's mother said to her: "Put on your Sunday frock, Rosa, and take these eggs to your grandmother. You may stay to tea, and play a little; but you must be back by seven o'clock." This pleased Rosa, for she was not often sent alone to her grandmother's, although she lived quite near. Soon she was ready. She looked very smart in her scarlet petticoat, bright apron, and white blouse, and started off proudly with her little basket of eggs. Her grandmother was a beautiful old lady with gold spectacles and enormous white cap. She thanked Rosa for the eggs, gave her delicious tea with strawberries, cream, and cakes, and then said, "You can play in the garden until the bell rings. Only do not go near the river." "Thank you," said Rosa, meekly, and walked away. When she had shut the door, she gave her head a little toss and her shoulders a little shake, and said: "I only said Thank you,' not 'Yes, thank you,' for I mean to go near the river." There is nowhere else to play. Mother always lets me go by the river, so why should Grandmother forbid it?" bank Now, the stream where Rosa generally played was only a tributary, and was not nearly so deep and wide as the main river where she now was. Rosa stood on watching the great pine-trunks, which, in Sweden, are always floating down by the rivers to the sea. The woodmen cut the trees down, mark them, and let them float where they will, and the owners claim the logs when they reach the Baltic. Rosa and her brother Rolf used to jump on these trees sometimes when they struck near the shore, float down the stream a little way, and then jump off again. It was always a dangerous game for children to play, but much more dangerous on the large river than on the little tributary. help me​
English
1 answer:
Gnesinka [82]2 years ago
3 0

Answer:

"I only said Thank you,' not 'Yes, thank you,' for I mean to go near the river."

Explanation:

since she pretended to listen, she only said thank you and not yes thank you, thinking her grandmothers instructions were optional

hope this helps:)

You might be interested in
Read the following passage and summarize it in your own words. (Word Limit: 160)
ad-work [718]

Answer:

Summary.

Explanation:

The given passage talks about how humans have become so dependent on machines. The author considers that one of the defect of our civilzation is that humans have become so dependent on machines. He asserts that humans created machines to aid them and help them. Humans were supposed to be machines master. But, it appears that machines are slowly taking place of humans, as masters.

The author asserts that machines require proper maintenance. They demand proper service and fueling, and on time. If proper caring is not done to them, they begin to throw tantrums by blowing up, bursting out, stopping to work, etc. Humans, according to author, even use their remaining time making more machines, which pose a threat that machines may become humans master.

5 0
3 years ago
PLZ HELP ME!!!!!! WILL MARK BRAIN!!!!!!!!! And will give thanks and will put you as my friend. And will give 5 stars
wariber [46]
Verbs: enjoys, curb, check, shock

Adjectives: unknown, atrocious, desperate, lacerated
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which words in the sentence are the complete adjective clause?
Mademuasel [1]
Your answer will be d.
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
In which of the following excerpts from "The Yellow Wall Paper" does author Charlotte Perkins Gilman seem to mock the romantic b
natulia [17]
the answer is C i hope this helps.
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Cynic: A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be.
Lina20 [59]

Answer:

The writings of Cynic would be categorised as Antithetical.

Explanation:

This refers to a literary device where one with a faulty vision sees things as they are and not as they appear.

Interestingly, a blackguard is one who is rude or corrupt.

An antithesis simply means the opposite ideas placed side by side.

Cheers!

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • 49 points) Which of the following is true?
    15·2 answers
  • Why was Nisha and amil argue in the book Night Diary​
    11·1 answer
  • Select the questions below that would lead to a well–focused Interview.
    5·1 answer
  • Read this sentence from the text: For many months, the gigantic struggle then imminent had been painfully discernible to far-see
    15·1 answer
  • The following passage (Paragraph 19) adds to the development of Bush’s speech mainly by .
    11·1 answer
  • PLEASE HELP NEED ASAP
    8·1 answer
  • How does Theseus's dicision develop the plot
    14·2 answers
  • If you read the hate you give book give me some questions anything about the book and the page number
    10·1 answer
  • 1)
    6·2 answers
  • Pls help me pls<br> I will give brainliest<br> pls pls help
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!